Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ochrana pred KORONAVÍRUSOM a chrípkou naraz? Táto spoločnosť verí, že pozná riešenie!

Vakcína Moderna Zobraziť galériu (2)
Vakcína Moderna (Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko, File)

NEW YORK - Spoločnosť Moderna vo štvrtok uviedla, že vyvíja jednu vakcínu, ktorá kombinuje posilňovaciu dávku proti covidu-19 s experimentálnym očkovaním proti chrípke. Dúfa, že sa jej tak podarí vytvoriť vakcínu na respiračný syncyciálny vírus (RSV) a ďalšie ochorenia dýchacích ciest.

Míľnik v boji s KORONAVÍRUSOM: Nový typ vakcíny! Takúto doteraz nikto nevyrobil

Generálny riaditeľ Moderny Stéphane Bancel počas prezentácie s cieľom informovať investorov o vyvíjaných liekoch uviedol, že pred nimi stojí veľká príležitosť a dúfa, že ich spoločnosť bude prvá na trhu, ktorej sa podarí prinesť takýto každoročný vysoko efektívny respiračný posilňovač.

Spoločnosť podľa nbcnews.com vykonáva klinické skúšky vakcíny proti RSV u starších dospelých. Výrobca liekov už mal vo vývoji niekoľko kandidátov na vakcínu proti chrípke. Nová vakcína však kombinuje experimentálne očkovanie proti chrípke spolu s očkovacou látkou na koronavírus. Má však už aj konkorenciu. Novavax v stredu uviedol, že má štúdiu v počiatočnom štádiu testovania kombinovanej vakcíny proti chrípke a covidu.

Ochrana pred KORONAVÍRUSOM a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild)

Moderna tiež poskytla aktuálne informácie o prebiehajúcom strednom štádiu testovania svojej autorizovanej vakcíny proti koronavírusu u detí vo veku od 6 mesiacov do menej ako 12 rokov.

V rámci pediatrickej štúdie spoločnosť uviedla, že testuje 50 mikrogramov svojej vakcíny v študijnej skupine 4 000 detí vo veku od 6 rokov do menej ako 12 rokov. Stále prebiehajú aj štúdie výberu dávky pre rôzne vekové skupiny, ako sú 2 roky až menej ako 6 rokov a 6 mesiacov až menej ako 2 roky.

Viac o téme: ChrípkaOčkovanieVakcínaKoronavírusModerna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu