Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajtky žiadali muža, aby dodržal pravidlá lockdownu: VIDEO zachytilo jeho brutálny útok!

Zranené boli obe ženy.
Zranené boli obe ženy. (Zdroj: Twitter/9 News Sydney)

SYDNEY - Muž v Sydney brutálne zbil dve policajtky, ktoré od neho na ulici vyžadovali dodržanie prísnych pravidiel lockdownu. Po tom, čo sa násilníka podarilo zatknúť a previezť ho na policajnú stanicu, tam sa pustil do ďalšieho dôstojníka. Všetky tri napadnutia si vyžiadali lekárske ošetrenie. O osude agresora rozhodne súd.

KORONAVÍRUS Muž (28) porušil pravidlá domácej karantény: Teraz putuje na päť rokov za mreže

Austrálske médiá informujú, že k útoku došlo v Bankstowne, na predmestí Sydney v pondelok okolo poludnia po tom, čo k mužovi (43) podišli dve policajtky (30, 32), hliadkujúce v tejto oblasti, a dali mu na vedomie, že je lockdown a nemá čo bez príčiny pohľadávať na ulici. Muža to rozzúrilo natoľko, že začal biť a kopať obe dôstojníčky. Video zachytáva už len útok na jednu z nich, pričom jej kolegyňa volá o pomoc a použije proti násilníkovi slzný sprej. Ten sa napokon dáva na útek.

Podľa portálu news.com.au záchranári ošetrili dôstojníčky na mieste a boli v stabilizovanom stave prevezené do nemocnice. Polícia zakrátko vypátrala aj útočníka, ktorý bol predvedený na policajnú stanicu, kde došlo k napadnutiu ďalšieho 32-ročného dôstojníka. Aj ten bol prevezený na ošetrenie do nemocnice. Všetci traja už boli prepustení.

Muž z Yagoony bol obvinený z viacerých trestných činov, vrátane porušenia protipandemických opatrení a z troch útokov na policajtov pri výkone služby, pričom im spôsobil ublíženie na zdraví. Súd kauciu zamietol. 

V austrálskom Sydney platí niekoľkomesačný lockdown a reštaurácie, bary, telocvične a kaviarne sa otvoria, akonáhle bude obomi dávkami vakcíny proti covidu-19 zaočkovaných 70 percent občanov. Oznámili to minulý týždeň tamojšie úrady, podľa ktorých sa tento cieľ v Novom Južnom Walese môže dosiahnuť v polovici októbra.

Viac o téme: Polícia Súd útok SydneyLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu