Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Divoká naháňačka so streľbou v Česku: V akcii aj policajný vrtuľník! Muž (29) zrejme vraždil

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia ČR)

BRNO - Muž, ktorý v Brne unikal v ukradnutom aute polícii, sa zrejme dopustil vraždy. Ešte pred konfliktom v autobazáre, z ktorého vozidlo odcudzil, zrejme napadol muža v Brne-Slatine. Ten bol nájdený na mieste činu bez známok života.

VIDEO Žena (66) v Brne si dala liter vína a išla si uľaviť k rieke: Kuriózna policajná dohra!

"Juhomoravskí kriminalisti intenzívne preverujú všetky okolnosti trestnej činnosti, z ktorej podozrievajú dvadsaťdeväťročného muža. Okrem odcudzenia niekoľkých vozidiel je dôvodne podozrivý z napadnutia dvoch osôb," uviedol policajný hovorca Pavel Šváb.

Divoká naháňačka so streľbou v Česku: V akcii aj policajný vrtuľník! Muž (29) je podozrivý z vraždy (Zdroj: Polícia ČR)

Policajná naháňačka

Terčom agresivity muža sa podľa polície stal v sobotu večer pracovník autobazáru, po jeho napadnutí muž odišiel s odcudzeným jeepom. "Na prípade kvalifikovanom v tejto chvíli ako lúpež, sme začali ihneď po oznámení pracovať a po odcudzenom vozidle pátrať aj s využitím vrtuľníka. Hľadané vozidlo sa podarilo objaviť v Žideniciach, muž za volantom ale odmietol poslúchnuť pokyny policajtov na zastavenie a začal unikať," uviedol hovorca.

Prenasledovanie za pomoci vrtuľníka skončilo zadržaním podozrivého v Křenoviciach. "Policajti ďalej zistili, že ešte pred konfliktom v autobazári došlo k napadnutiu ďalšieho muža v Brne-Slatine. Ten bol nájdený na mieste činu bez známok života, vec preverujeme ako obzvlášť závažný zločin vraždy," uviedol hovorca.

Divoká naháňačka so streľbou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Páchateľ má toho na rováši oveľa viac

Muža, ktorý mal pozitívny test na drogy, policajti zaistili a následne umiestnili do policajnej cely. Pri stíhaní a zadržaní použili služobnú zbraň. Nikto nebol zranený. Prebehol rad úkonov v trestnom konaní, na ďalších vyšetrujúci kriminalisti pracujú. Muž len v posledných hodinách pred zadržaním prekročil zákon hneď päťkrát. Odcudzil osobné automobily a motocykel. Popri majetkových to boli aj násilné skutky.

Viac o téme: VraždaNaháňačkaPolícia Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu