Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tvrdá dohra plážovej párty v Chorvátsku: Vyše sto turistov sa nakazilo KORONAVÍRUSOM!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

VIEDEŇ/PAG - Po návrate z plážového festivalu na chorvátskom ostrove Pag bolo pozitívne testovaných vyše sto Rakúšanov. Informovala o tom v stredu agentúra APA s odvolaním sa na rakúske zdravotnícke úrady, podľa ktorých bude skutočný počet infikovaných zrejme ešte oveľa vyšší.

KORONAVÍRUS Festival v Holandsku dopadol katastrofálne: Infikovalo sa tam viac ako tisíc ľudí!

Festivalu Austria goes Zrće, ktorý sa na pláži chorvátskeho "párty ostrova" konal v dňoch 17. až 24. júla, sa podľa odhadov zúčastnilo okolo 19-tisíc ľudí z Rakúska. Jednotlivé spolkové krajiny doteraz nahlásili v súčte 102 infikovaných, najviac Dolné Rakúsko (38).

Rakúske úrady vyzvali účastníkov akcie, aby v prípade akýchkoľvek symptómov ihneď kontaktovali linku zdravotného poradenstva. Na PCR test na covid-19 si majú preventívne zájsť aj tí, ktorí momentálne nemajú "žiadne vnímateľné príznaky", uviedol člen koronavírusového krízového štábu vo Viedni Andreas Huber. Podľa neho by sa takisto všetci účastníci mali v najbližších dňoch vyvarovať ďalších spoločenských akcií.

Najlepšia epidemiologická situácia je na Istrii

Štvormiliónové Chorvátsko za uplynulý deň zaznamenalo 198 nových prípadov koronavírusovej nákazy. Podľa Chorvátskeho turistického združenia (HUT), ktoré sa odvoláva na údaje americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa, je v Chorvátsku najlepšia epidemická situácia z krajín stredomorského regiónu.

Kým v krajine na Jadrane je sedemdňová incidencia, ktorá udáva, koľko ľudí sa za túto dobu v priemere nakazilo na 100-tisíc obyvateľov, na hodnote 37,65, v Taliansku je to 75,52, v Grécku 255,92, vo Francúzsku 288,81 a v Španielsku 547,89. Najlepšie epidemické výsledky v Chorvátsku vykazuje Istria, naopak na dalmatínskom pobreží pribúdajú nové prípady najrýchlejšie.

Tvrdá dohra plážovej párty
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Sprísnenie opatrení

Minulý týždeň chorvátska vláda sprísnila podmienky pre vstup turistom z Británie, Cypru a Ruska, ktorí teraz musia predkladať negatívny test na koronavírus bez ohľadu na to, či sú očkovaní alebo nie. Nové obmedzenia sa týkajú aj zhromažďovania - na akcie s 50 až 1000 ľuďmi novo priamo dohliadajú miestne epidemické krízové ​​štáby a účastníkom je vstup povolený len s európskym covidovým pasom.

Viac o téme: FestivalPárty ChorvátskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu