Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Nečakaný vedlajší účinok tela na jednu z vakcín: Zväčšuje prsia, má to však háčik!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

MELBOURNE/CHICAGO - Tak tomuto sa povie vedľajší účinok, po ktorom zbystria pozornosť nielen ženy, ale určite aj muži. Najnovšie správy hovoria o tom, že sa hlásia viaceré ženy, ktorým sa po očkovaní konkrétnou vakcínou zväčšili prsia. V tomto prípade nejde o nijaký výmysel, ale o reálne prípady, ktoré potvrdzujú aj lekári. Týchto žien vraj môže byť viac, no netreba sa ničoho obávať.

Vedľajší účinok prišiel po tejto vakcíne

Prevencia voči koronavírusu vo svete má, zdá sa, aj svoju príjemnejšiu, odvrátenú stránku. Na sociálnej sieti už dostala anglický slangový výraz "Pfizer Boob Job" a ako už názov sám napovedá, príznak zväčšených pŕs u žien nastáva po očkovaní sa vakcínou od firmy Pfizer/BioNTech. Všetko dali do pohybu sociálne siete, no najmä v Austrálii, kde sa ženy svojími novými košíčkami chvália. Téme sa venoval zahraničný portál news.com.au.

Totiž ženy, ktoré dostali očkovaciu látku Pfizer, hlásia neočakávaný vedľajší účinok - tvrdia, že sa im po pichnutí vakcíny zväčšili prsia. Pfizer je pritom jedna z dvoch očkovacích látok, ktoré sa v súčasnosti aplikujú po celej Austrálii v boji proti Covid-19. 

Odborníci majú odpoveď: Ide o, bohužiaľ, dočasný jav

Odborníci, ktorí sa problematike zväčšených pŕs venovali už majú na tento efekt odpoveď.Ide totiž o menej časté vedľajšie účinky vakcíny, kde patria aj zapálené lymfatické uzliny, ktoré sa nachádzajú aj v prsiach. Aj doktori v Amerike v poslednom čase zistili vysoký príchod očkovaných pacientok, ktoré si preventívne prišli dať prsia mamograficky vyšetriť.

KORONAVÍRUS Nečakaný vedlajší účinok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Onkologička upokojuje, nejde o rakovinu prsníka

K téme sa prihlásili a vyjadrili viacerí lekári, medzi nimi aj americká onkologička Laura Esserman. Tá tvrdí, že sa s týmto problémom určite stretnú tisíce očkovaných žien. Nemusia však mať strach, pretože nejde o príznaky rakoviny prsníka. Radiologická spoločnosť Severnej Ameriky (RSNA) totiž na svojom webe publikovala štúdiu, kde sa tvrdí, že vakcínou vyvolané zdurenie lymfatických uzlín môže viesť k zlému určeniu diagnózy. Totiž podobné príznaky sa objavujú aj pri rakovine prsníkov, no to nie je tento prípad.

Zatiaľ sa ešte nezistila dĺžka trvania opuchu, no niektorých možno sklame, že nejde o trvalý jav, ale len o dočasný a opuch časom ustúpi. 

Viac o téme: VakcínaPrsia KoronavírusPfizerVedľajší účinok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu