Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Česku ušlo chovateľovi zo záhrady nebezpečné zviera: Prekvapenie, kde ho napokon našli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSTRAVA - Zhruba metrového krokodíla, ktorý v sobotu utiekol chovateľovi zo záhrady v Ostrave, v utorok našli v pivnici domu, v ktorom chovateľ žije. "Okolnosti chovu zvieraťa budú aj naďalej zaujímať policajtov a pracovníkov veterinárnej správy," uviedla policajná hovorkyňa Eva Michalíková. Podľa informácií ČTK je zviera v dobrom stave.

Rozruch v Česku: Chovateľovi zo záhrady ušlo nebezpečné zviera, stále ho nevedia nájsť!

Zmiznutie zvieraťa majiteľ oznámil až v pondelok predpoludním a odvtedy policajti krokodíla hľadali. Policajti zistili, že muž krokodíla čelnatého (Osteolaemus tetraspis) kúpil pred štyrmi rokmi od chovateľa z Olomouckého kraja.

"Z dodaného dokumentu ku krokodílovi vyplýva, že tento je načipovaný a má Registračný list exemplára ohrozeného druhu živočícha. Potvrdenie čiže certifikácia bola vydaná výkonným orgánom, Krajským úradom Olomouckého kraja. Dôvod, prečo však nový majiteľ v Ostrave o registri neurobil oznámenie, teraz bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. tiež budeme preverovať spôsob jeho umiestnenia i samotného chovu, ale aj prečo o úteku krokodíla urobil oznámenie až po dvoch dňoch," uviedla Michalíková.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Hitrádio Orion v utorok uviedlo, že majiteľovi hrozí za porušenie zákona v správnom konaní až miliónová pokuta (cca 39-tisíc eur).

Policajti prehľadávali okolie i záhrady okolitých domov. Obchádzali jednotlivé domy a informovali ich obyvateľov o danej situácii. Policajti ľudí upozorňovali, aby boli obozretní a v prípade nálezu krokodíla sa ho sami nepokúšali odchytiť. Zviera je mrštné a je schopné uloviť aj menšie psy či mačky.

Viac o téme: KrokodílPolícia Ostava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu