Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lubomír ukradol vibrátor zo známej drogérie v núdzovom stave! Takto rozhodol súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Muž nepôjde za krádež vibrátora v núdzovom stave do väzenia, ako pôvodne rozhodol súd. Najvyšší súd zrušil rozsudok ostravského krajského súdu, ktorý Lubomíra Sögela poslal na dva roky do väzenia. Sögel nemusel ani do väzby. Informoval o tom Ekonomický denník.

Krajský súd bude musieť v kauze znovu rozhodnúť. Sögel bol prepustený z výkonu trestu vo väznici v Stráži pod Ralskem a nebola na neho uvalená väzba. Vibrátor stál 499 českých korún (necelých 20 eur). Muž ho podľa obžaloby vzal vlani v apríli v DM drogérii vo Frenštáte pod Radhoštěm, strčil ho pod bundu a odišiel bez platenia. 

Keďže kradol v čase, kedy kvôli pandémii koronavírusu platil núdzový stav, hrozil mu vyšší trest ako za normálnych okolností. Sadzba bola v čase núdzového stavu od dvoch do ôsmich rokov. Sögel má v registri podľa denníka 23 záznamov a nemá trvalé bydlisko.

Najvyšší súd už zrušil niekoľko podobných trestov za drobnejšie krádeže, za ktoré ľudia dostali vyššie tresty s ohľadom na núdzový stav. Jedným z nich bol napríklad muž, ktorý mal ísť do väzenia na rok a pol za krádež piatich žemlí. Súd už vtedy dospel k záveru, že nie každá krádež v núdzovom stave má byť postihovaná prísnejšie. Ak jej prevedenie a ďalšie okolnosti nesúvisia s mimoriadnou situáciou, možno podľa neho ukladať normálne tresty.

Viac o téme: KrádežVibrátorVäzenieNúdzový stavBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu