Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Chorvátsko sprísňuje koronavírusové opatrenia: Občania týchto krajín budú potrebovať negatívny test

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB - Pre nárast počtu infikovaných na pobreží Chorvátsko sprísňuje protipandemické opatrenia. Turistom z Británie, Cypru a Ruska najnovšie uloží povinnosť predkladať pri vstupe do krajiny negatívny test na koronavírus. Obmedzenia začnú platiť v pondelok, uviedla agentúra Hina.

Nové obmedzenia týkajúce sa zhromažďovania ľudí budú platiť len na jadranskom pobreží, ktoré sa už pred niekoľkými dňami ocitlo v oranžovej farbe na mape Európskeho centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (ECDC). Nad organizáciou podujatí s päťdesiat až tisíc ľuďmi tam budú dohliadať miestne epidemické, krízové ​​štáby. Účastníkom bude vstup povolený len s európskym covidovým pasom. 

Chorvátsko sprísňuje koronavírusové opatrenia:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Už v stredu úrady oznámili, že pre zhoršenú epidemickú situáciu v Británii, Rusku a na Cypre budú musieť ľudia z týchto štátov pri vstupe do Chorvátska predložiť negatívny test na covid, a to bez ohľadu na skutočnosť, či sú zaočkovaní alebo nie. 

Chystáte sa do Chorvátska? Chce to trpezlivosť! Na hraniciach sa stále čaká aj štyri hodiny

Sľubná turistická sezóna je v Chorvátsku v plnom prúde. Krajina, kde sa príjmy z cestovného ruchu podieľajú dvadsiatimi percentami na hrubom domácom produkte, v najbližších týždňoch očakáva príchod zvýšeného počtu turistov z Británie. Anglicko totiž od tohto týždňa napriek vysokým číslam pozitívnych prípadov zrušilo väčšinu koronavírusových reštrikcií. Štvormiliónové Chorvátsko za uplynulý deň zaznamenalo 179 nových prípadov nákazy. Hlavným ohniskom infekcie je dalmatínske pobrežie, naproti tomu Istria a Kvarner vykazujú lepšie epidemické výsledky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu