Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Obrovská tragédia: Pri dopravnej nehode zahynulo deväť detí, príčina vás šokuje

Motoristi jazdia po zatopenom bulvári Gause v meste Slidell v štáte Louisiana. Zobraziť galériu (4)
Motoristi jazdia po zatopenom bulvári Gause v meste Slidell v štáte Louisiana. (Zdroj: SITA/Scott Threlkeld/The Advocate via AP)

ATLANTA - Pri sobotňajšej zrážke dvoch vozidiel v americkom štáte Alabama zahynulo desať ľudí, z toho deväť detí. Niekoľko ďalších osôb utrpelo zranenia. Nehodu zrejme spôsobila tropická búrka Claudette, ktorá od soboty bičuje americké pobrežie, uviedla dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Podľa vyšetrovateľov v okrese Butler County v južnej Alabame zrážku áut s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobilo množstvo vody na vozovke v dôsledku silných dažďov. Koľko ľudí je zranených, nie je jasné.

Tropická búrka Claudette v sobotňajších ranných hodinách dosiahla americké pobrežie štátov Mexického zálivu a teraz sa presúva vnútrozemím smerom na Severnú Karolínu. Jej intenzita sa medzitým znížila na tropickú níž, podľa amerického Národného strediska pre hurikány (NHC) však v pondelok opäť zosilnie na búrku. 

Motoristi jazdia po zatopenom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Scott Threlkeld/The Advocate via AP)

Tropická búrka Claudette
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Vasha Hunt)

Nepriazeň počasia spôsobila na juhovýchode USA bleskové povodne, ktoré boli dnes hlásené v páse od Alabamy po Severnú Karolínu. V sobotu si nečas vyžiadal dvoch mŕtvych v meste Tuscaloosa, na ktorých spadol vetrom vyvrátený strom.

Obyvatelia počítajú škody po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Alicia Jossey via AP)

Búrka dala vzniknúť tiež tornádam, ktoré v Alabame spustošili desiatky domov a v okrese Escambia County podľa miestnych úradov "v podstate zrovnala so zemou" štvrť z mobilných domov. Tornáda boli zaznamenané aj v južnej Georgii.

Viac o téme: DetiTropická búrkaDopravná nehodaúmrtiaUSAAlabamaClaudette
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu