Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Obrovská tragédia: Dievčatá sa kúpali v rieke! Jedno (†17) zomrelo, po dvoch pátrajú

Po dievčatkách pátrajú desiatky ľudí a záchranárov Zobraziť galériu (2)
Po dievčatkách pátrajú desiatky ľudí a záchranárov (Zdroj: SITA/Marcel Kusch/dpa via AP)

DUISBURG - Nemecká polícia pátrala vo štvrtok po dvoch nezvestných dievčatách vo veku 13 a 14 rokov, ktoré sa kúpali v rieke Rýn. Pátranie sa začalo po tom, čo sa predtým v rieke utopilo 17-ročné dievča, informuje agentúra DPA.

Prvá obeť tohto leta! Mária (†13) našli potápači mŕtveho: FOTO Chlapca strhol prúd Váhu

Do záchrannej akcie nasadili aj člny a vrtuľníky. "Pravdepodobnosť, že dve dievčatá dostanú z Rýna živé, je extrémne nízka," uviedla hovorkyňa polície v meste Duisburg. Pomoc privolali náhodní okoloidúci ešte v stredu neskoro popoludní, keď na brehu Rýna pri Duisburgu začuli volanie o pomoc. Začala sa rozsiahla pátracia operácia so 160 policajtmi za pomoci dvoch vrtuľníkov a viacerých potápačov.

Po dievčatkách pátrajú desiatky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Marcel Kusch/dpa via AP)

Zo vzduchu spozorovali vo vode 17-ročné dievča, ktoré následne vytiahli na palubu záchranného člna. Napriek snahe však neskôr zomrelo v nemocnici, píše DPA. Pátranie po ďalších dvoch dievčatách pokračovalo; po štyroch hodinách ho však museli prerušiť pre tmu a obnovili ho len vo štvrtok ráno.

V sobotu našli v Rýne aj telo 29-ročného muža, ktorý bol nezvestný od stredy minulého týždňa, keď si išiel zaplávať pri Duisburgu. Len po niekoľkých metroch však začal volať o pomoc, uviedla polícia s odvolaním sa na výpovede svedkov. Jeho telo našli až pri holandskom meste Nijmegen.

Teploty na väčšine územia Nemecka v uplynulých dňoch vystúpili na úroveň okolo 30 stupňov Celzia. Plávanie v rieke Rýn zostáva obľúbené i napriek tomu, že je v dôsledku nepredvídateľných prúdov nebezpečné, pripomína DPA.

Viac o téme: TragédiaPátraniePolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu