Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Čech (49) si vyšiel v teniskách do Álp: Hádajte, ako sa to skončilo! Záchranári mali čo robiť

Pomôcť musel aj policajný vrtuľník. Zobraziť galériu (2)
Pomôcť musel aj policajný vrtuľník. (Zdroj: FB/Bergrettung Golling)

BERCHTESGADEN - Český turista uviazol v Alpách na pomedzí Nemecka a Rakúska na skale a strávil tam nedobrovoľne dve noci. Až dnes nadránom zniesol 49-ročného muža do údolia záchranársky vrtuľník. Muž prežil dobrodružstvo takmer bez zranení, uviedla polícia v bavorskom Berchtesgadene.

Muž (32) sa týždne skrýval pred políciou v pustatine: VIDEO Jeho odvoz na stanicu stál za to!

Turista si vyšiel len v teniskách a v kraťasoch do hôr v oblasti Hohes Brett nad údolím Bluntautal v Berchtesgadenských Alpách. V snehu však nedokázal pokračovať a v úplne prevlhnutej obuvi čakal na pomoc. Pri nákladnej záchrannej akcii ho v noci na dnes vyzdvihol a do údolia prepravil vrtuľník.

FOTO Čech (49) si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Bergrettung Golling)

Čech sa vydal v sobotu na niekoľkohodinovú pešiu túru spoločne s jednou ženou (52). Keď nemohol pokračovať, dvojica sa rozdelila. Keď sa mužovi v nedeľu už nebolo možné dovolať, žena vec oznámila úradom. Okolo 23.00 h. ho na skalnej stene lokalizovala termokamera rakúskeho vrtuľníka. Na vyslobodenie však bolo treba privolať mníchovský tím špeciálne vycvičený k nočným zásahom. Dnes okolo 02.00 h. bola akcia ukončená.

4

"Hraničí to takmer so zázrakom, že v tejto situácii a s týmto vybavením na stene prečkal už druhú noc," uviedla bavorská polícia v tlačovej správe.

Viac o téme: ZáchranaSkalaČech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu