Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Grécko šokovala brutálna vražda Britky (†20): Lupiči ju zabili pred očami jej ani nie ročnej dcérky

Caroline s rodinou Zobraziť galériu (3)
Caroline s rodinou (Zdroj: Profimedia)

ATÉNY - V hlavnom meste Grécka došlo v utorok k ohavnej vražde, ktorej obeťou sa stala mladá žena. Lupiči sa dostali do domu, kde bývala Britka Caroline Crouchová so svojím gréckym manželom (32) a ich 11-mesačnou dcérkou. Napriek tomu, že pátrali po šperkoch a peniazoch, ktoré aj získali, ženu neušetrili. Za informácie, ktoré povedú k dolapeniu páchateľov, bola vypísaná odmena vo výške 300-tisíc eur.

VIDEO Šampiónovi v boxe hrozí trest smrti: Ľudia zúria! Krutá vražda tehotnej milenky (†27)

Muži, ktorí zdá sa, poznali pohyb manželov, zaútočili v utorok skoro ráno. Pátrali po hotovosti a šperkoch v hodnote približne 35-tisíc eur, ktoré boli určené stavebníkom za práce na pozemku, ktorý nedávno dvojica kúpila. Zatiaľ čo jeden z lupičov stál vonku na stráži, do domu vtrhli traja ozbrojení muži. Zničili bezpečenostnú kameru a psa obesili na jeho vôdzke na plote.

Grécky web Proto Thema informoval, že manžel Charalambos Anagnostopoulos bol po zápase priviazaný na prízemí k stoličke a zapchali mu ústa. Páchatelia potom zamierili na poschodenie, kde sa nachádzala mladá žena s 11-mesačnou dcérkou Lydiou. Práve na tú mierili zbraňou a vyhrážali sa matke, že ak im nepovie, kde sú cennosti, tak dieťa zabijú. "Zviazali ju a mučili, až kým nepovedala, kde sú cennosti," uviedol pre noviny Times hlavný aténsky vyšetrovateľ.

"Prosili sme zlodejov, aby nám neubližovali. Povedali sme im, kde sú peniaze, a požiadali sme ich, aby nás nechali na pokoji. Dieťa plakalo, moja žena plakala a jeden alebo viacerí ľudia hľadali ďalšie peniaze a šperky. Zrazu odišli z miestnosti a už som nepočul hlas mojej ženy." uviedol skľúčený manžel, ktorému sa podarilo nakoniec oslobodiť. "Vyrútil som sa na poschodie do podkrovia, kde som našiel svoju ženu na podlahe otočenú nadol a dieťa vedľa nej nariekalo,“ opísal strašné okamihy Anagnostopoulos.

Grécko šokovala brutálna vražda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Polícia uviedla, že muži nakoniec matku uškrtili jej vlastnou blúzkou, aby ju umlčali, keď prosila o život svojho dieťaťa. Páchateľov by sa malo podariť vypátrať aj pomocou vzoriek DNA. Tie sa našli na oblečení, ktoré mal pár na sebe aj pod nechtami obete, ktoré sa tam dostali, keď sa bránila.

Niektoré grécke médiá na základe policajného zdroja informovali, že lupičov sa už podarilo stotožniť. Majú to byť profesionáli s kriminálnou minulosťou, ktorí si prešli väzenským životom a netrpia žiadnymi výčitkami svedomia.

Grécko šokovala brutálna vražda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Napriek tomu, že skupina bola ozbrojená, Crouchovú zaškrtila, pričom to bol z hľadiska lúpeže úplne zbytočný čin, čo poukazuje na ich úmysel zabiť. "Na dosiahnutie cieľa nebolo potrebné vraždiť," uviedol policajný zdroj.

Brutálny čin šokoval Grécko

Otec Caroline Crouchovej je Brit, jej matka Filipínka. Študentka univerzity v Pireu vyrastala na gréckom ostrove v egejskom mori, kde sa zoznámila so svojím manželom, pilotom vrtuľníka. Obyvatelia, ktorí ju poznali, sú presvedčení, že mladá žena, ktorá bola zdatnou kickboxerkou, sa musela poriadne brániť, a preto ju zabili.

"V priebehu rokov sme videli niekoľko ďalších škaredých vrážd. Bolo to však mimoriadne brutálne a násilné," uviedol policajný hovorca Theodoros Chronopoulos. Grécka vláda vypísala odmenu 300-tisíc eur za informácie vedúce k zatknutiu gangu zodpovedného za to, čo minister pre verejný poriadok Michalis Chrisochoidis označil za „obzvlášť ohavný“ zločin.

„S takým barbarstvom sa človek v Grécku, v gréckej spoločnosti, málokedy stretne, dokonca aj medzi krimálnikmi,“ uviedol Chrisochoidis.

Viac o téme: VraždaGréckoCaroline Crouchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu