Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž (63) zámerne nakazil svoju exmanželku KORONAVÍRUSOM: A bude za to pykať, toto je dôvod!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

VIEDEŇ - Muža v Rakúsku odsúdili za zámerné nakazenie bývalej manželky koronavírusom tak, že na ňu kašľal. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AP. Chcel totiž, aby odišla z ich domu. Manželia sú už rozvedení.

Hovorca súdu v Linzi, metropole spolkovej krajiny Horné Rakúsko, v utorok oznámil, že 63-ročný muž dostal deväťmesačný podmienečný trest s odkladom na tri roky. Obžalovaný ani prokurátor sa neplánujú proti rozsudku odvolať. Sudcovia odsúdili muža už v pondelok za závažné ublíženie na zdraví v štádiu pokusu, pretože na obeť preniesol ochorenie COVID-19, keď dvojica pred dokončením rozvodu vlani v novembri ešte žila v spoločnej domácnosti.

Bratov rozdelil KORONAVÍRUS: VIDEO Našli spôsob, ako sa stretávať! Sú z nich celebrity

Obžalovaný, ktorého meno nebolo zverejnené z dôvodu ochrany súkromia, kašľal na 70-ročnú ženu, keď sa dozvedel, že má pozitívny test na covid. Uviedol to hovorca súdu Walter Eichinger. Obžalovaný bol tiež odsúdený za vyhrážanie obeti a za spôsobenie menej závažného ublíženia na zdraví tým, že ju schmatol za krk a vyzýval ju, aby odišla z ich spoločného domu. Mužovi súd takisto nariadil zaplatiť exmanželke odškodné tisíc eur. Žena sa odvtedy z ochorenia covid vyliečila.

Viac o téme: KašeľNákazaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu