Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Škandál s antigénovými testami: VIDEO Ľuďom robili výtery s použitými tampónmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JAKARTA - V Indonézii zatkli niekoľko zamestnancov farmaceutickej firmy, ktorí po umytí znovu predávali použité tampóny na výter nosa na zistenie koronavírusu. Polícia oznámila, že na letisku v Medane mohlo byť použitými tyčinkami otestovaných až 9000 ľudí.

NASA vyvinula nový digitálny test na KORONAVÍRUS: Výsledky okamžite, mohol by nahradiť antigénový

Štátnej firme Kimia Farma hrozí žaloba zo strany pasažierov. Podľa polície sa takto na letisku v Medane podvádzalo od decembra, ale zatiaľ nie je jasné, ako sa na to prišlo. Pasažieri musia mať pred nástupom negatívny test a letisko ponúka možnosť nechať si ho urobiť až na mieste. Letiskoví zamestnanci našli súpravy použitých tampónov na rýchle otestovanie od firmy Kimia Farma. Informovala BBC.

Od minulého týždňa je vo väzbe päť jej pracovníkov vrátane manažéra. Sú obvinení z porušenia práva spotrebiteľa. Podľa miestnych médií je k dispozícii svedectvo 23 ľudí a vyšetrovatelia zisťujú, či neboli získané peniaze použité na výstavbu luxusného domu jedného z podozrivých. Hodnota zisku sa odhaduje na 1,8 miliardy rupií (cca 104-tisíc eur).

Kimia Farma sídli v Jakarte a od zverejnenia informácií o prípade v Medane prepustila zamestnancov, ktorí do neho boli zapojení. Sľúbila tiež sprísnenie kontrol.

Viac o téme: PodvodLetiskoKoronavírusCovid-19Antigénový test
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu