Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena (25) čakala sedmorčatá: FOTO Všetci v šoku! Pri pôrode nastalo veľké prekvapenie

Jedno z deviatich bábätiek Zobraziť galériu (2)
Jedno z deviatich bábätiek (Zdroj: SITA/AP Photo/Abdeljalil Bounha)

BAMAKO - Namiesto siedmich detí, ako sa očakávalo, sa Halime Cisseovej z Mali narodilo deväť detí. Dve z jej detí neobjavili na ultrazvukových vyšetreniach.

Žena z afrického štátu Mali porodila v utorok v Maroku devätorčatá a všetkým bábätkám sa "darí dobre", informovala malijská vláda. Marocké úrady však ešte správu nepotvrdili. Išlo by o extrémne zriedkavý prípad, uviedla tlačová agentúra AFP.

VIDEO Žena (26) utrpela uprostred pôrodu brutálny šok: Zistila, že má dve vagíny

Malijská vláda previezla letecky Halimu Cisseovú, ženu zo severu chudobného západoafrického štátu, do Maroka 30. marca, aby tam dostala lepšiu lekársku starostlivosť. Pôvodne sa očakávalo, že žena čaká sedmorčatá.

Prípady žien, ktoré úspešne v riadnom termíne porodia sedmorčatá, sú zriedkavé - a devätorčatá sú ešte zriedkavejšie.

 

Une malienne de la ville de Tombouctou a accouché 9 nouveau-nés au Maroc ce mardi 4 mai. La jeune malienne du nom de...

Uverejnil používateľ Scoopmag Utorok 4. mája 2021

Hovorca marockého ministerstva zdravotníctva Rašíd Kúdharí uviedol, že nemá žiadne informácie o takomto početnom pôrode v niektorej z marockých nemocníc.

Malijské ministerstvo zdravotníctva však vo vyhlásení napísalo, že Cisseová porodila cisárskym rezom päť dievčat a štyroch chlapcov.

Žena (25) čakala sedmorčatá:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Abdeljalil Bounha)

"Matke a bábätkám sa zatiaľ darí dobre," povedala pre AFP malijská ministerka zdravotníctva Fanta Sibyová. Dodala, že ju o tom informoval malijský lekár, ktorý sprevádza Cisseovú v Maroku.

Domov sa majú vrátiť do niekoľkých týždňov, doplnila ministerka. Lekári sa obávali o Cisseovej zdravie a aj toho, či majú bábätká šancu na prežitie.

 

Halima Cissé a accouché, par césarienne, de neuf nouveau-nés au lieu de sept annoncés par les résultats d’échographies faites au Mali comme au Maroc. Il s’agit de 5 filles et 4 garçons.

Uverejnil používateľ Papitot Kara l'officiel Utorok 4. mája 2021

Malijské ministerstvo vo vyhlásení uviedlo, že vyšetrenia ultrazvukom vykonané v Mali aj v Maroku ukazovali, že Cisseová čaká sedem detí. Sibyová zablahoželala "lekárskym tímom v Mali a Maroku, ktorých profesionalita je zdrojom šťastného konca tohto tehotenstva".

Viac o téme: PôrodSedmorčatáDeväť detí. MaliHalima Cisse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu