Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Šampiónovi v boxe hrozí trest smrti: Ľudia zúria! Krutá vražda tehotnej milenky (†27)

Keishla Rodriguezová a Félix Verdejo Zobraziť galériu (9)
Keishla Rodriguezová a Félix Verdejo (Zdroj: Instagram/bereliznichole_, SITA/AP Photo/Frank Franklin II)

SAN JUAN - Boxer Félix Verdejo, ktorý v roku 2012 reprezentoval Portoriko na olympiáde v Londýne, bol obvinený zo zavraždenia tehotnej ženy a súd na neho uvalil väzbu bez možnosti prepustenia na kauciu. Prípad dvadsaťsedemročného boxera, ktorému hrozí trest smrti, vyvolal na karibskom ostrove, pridruženom k ​​Spojeným štátom, vlnu pobúrenia. Aj kvôli ďalšej obdobnej vražde demonštrovali na ostrove stovky ľudí proti násiliu na ženách.

Slovenku Adrianu (†29) dobodal na Bali jej expriateľ: V prípade úkladnej vraždy mu hrozí trest smrti

VIDEO Šampiónovi v boxe
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Bebeto Matthews)

Verdejo v pondelok stál pred federálnym súdom v rámci vyšetrovania vraždy Keishly Rodriguezovej, mladej tehotnej ženy, ktorá mala vzťah so ženatým boxerom. Pátralo sa po nej od štvrtka, kedy sa našlo čiastočne spálené telo inej ženy, tridsaťpäťročnej Andrey Ruizovej. K jej vražde sa v sobotu nakoniec priznal štyridsaťročný muž, ktorého sa predtým pokúšala obviniť z domáceho násilia.

Telo Rodriguezovej sa našlo v sobotu a Verdejo, na ktorého bol medzitým vydaný zatykač, sa v nedeľu sám prihlásil úradom. Podľa vyšetrovateľov Rodriguezovú udrel do tváre, potom jej vpichol injekciu naplnenú nešpecifikovanou látkou, zviazal ju, zhodil z mosta do lagúny a ešte do nej strieľal. V pondelok ho formálne obvinili. Pri ďalšom pojednávaní súdu by sa mal vyjadriť, či sa cíti vinný, alebo nevinný.

Násilie na ženách treba zastaviť

Guvernér Portorika Pedro Perluisi už 25. januára kvôli násiliu na ženách vyhlásil na ostrove stav núdze. Teraz na tlačovej konferencii kritizoval rozhodnutie sudkyne, ktorá Ruizovej odoprela policajnú ochranu, a odsúdil "machistické násilie, ktorému sa musíme priamo postaviť".

"Tieto vraždy žien sú výsledkom spoločnosti, ktorá pokladá za normálne násilie páchané na ženách, pretože tomuto správaniu sa naučili doma, v práci a v komunite," vyhlásila predsedníčka portorického najvyššieho súdu Maite Oronozová a nariadila prešetriť počínanie sudkyne, ktorá dvakrát odmietla žiadosť Ruizovej o policajnú ochranu. 

VIDEO Šampiónovi v boxe
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Carlos Giusti)

Viac o téme: VraždaBoxerPortorikoFélix Verdejo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu