Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Chvíle hrôzy: Počas jazdy vlaku sa zrútila časť mosta pre metro, zábery ako z hororu

Najmenej 13 obetí a zhruba 70 zranených si vyžiadalo zrútenie časti mosta pre metro
Najmenej 13 obetí a zhruba 70 zranených si vyžiadalo zrútenie časti mosta pre metro (Zdroj: Twitter/XE Médica Ambulancias)

MEXIKO - Najmenej 13 obetí a zhruba 70 zranených si vyžiadalo zrútenie časti mosta pre metro v mexickej metropole. K nešťastiu došlo v pondelok neskoro večer miestneho času práve vo chvíli, keď po nadjazde prechádzal vlak, informuje agentúra AFP.

Pod nadzemnou linkou sa o 22:30 miestneho času (05:30 SELČ) zrútil most vedúci nad cestou. Vagóny sa zrútili do niekoľkometrovej hĺbky. Pod ich troskami uviazlo aj niekoľko vozidiel.

Na mieste zasahujú záchranné zložky vrátane hasičov, zdravotníkov aj policajtov, uviedla na twitteri starostka metropoly Claudia Sheinbaumová.

"Záchranári sa snažia nájsť preživších," citovala starostku agentúra Reuters. Nehoda sa stala na vlakovej stanici v juhovýchodnej časti mexickej metropoly na linke metra číslo 12, ktorá už v čase konštrukcie čelila sťažnostiam a obvineniam z nezrovnalostí, dodáva AFP.

Čaputová zaslala mexickému prezidentovi sústrastný telegram 

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok zaslala sústrastný telegram mexickému prezidentovi Andrésovi Manuelovi Lópezovi Obradorovi v súvislosti s tragickou udalosťou v Mexico City. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec. "Prezidentka vyjadrila rodinám a blízkym obetí úprimnú sústrasť a zraneným zaželala rýchle uzdravenie," priblížil Strižinec.

Viac o téme: ObeteMetroZrútenieNadjazdMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu