Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zhrození príbuzní v Rusku: VIDEO Takúto sanitku ste ešte nevideli! Žena (†46) zomrela bez pomoci

Doprava ako v minulom tisícročí
Doprava ako v minulom tisícročí (Zdroj: YouTube/Про Город)

MOSKVA - Štyridsiatnička z dediny Paimyr na východe Ruska zomrela skôr, než sa dočkala privolanej lekárskej pomoci. Lekári totiž nemohli použiť sanitku, pretože do dediny nevedie zjazdná cesta, a tak za pacientkou museli ísť na saniach, ťahaných koňom, uviedol spravodajský server Newsru.com. Na okolnosti úmrtia sa novinárom posťažovali pozostalí, zatiaľ čo úrady v autonómnej Marijskej republike v Povolží mlčia.

Rodičia nechali deti (†2,† 2, †8) s babkou a išli sa prejsť: VIDEO Po návrate ich čakalo krvavé peklo

Pomoc 46-ročnej žene, ktorej sa urobilo zle a sťažovala sa na pocit zvierania okolo srdca, privolala jej dcéra. Rýchlemu príchodu zdravotníkov ale zabránil stav ciest, patriaci k historickým problémom Ruska. "Lekári museli využiť konský záprah ako v predminulom storočí," napísal server.

Výsledkom bolo, že k žene dorazili jej príbuzní z druhého konca autonómnej republiky o dve hodiny skôr ako rýchla pomoc. Lekári totiž museli sanitku opustiť v dedine, kde končili cesty, a zvyšok prešli v saniach ťahaných koňom, ktoré najali príbuzní pacientky. Dorazili štyri hodiny po privolaní. Pacientka medzitým zomrela.

Kvôli úmrtiu museli na miesto privolať políciu, ktorá mala s príjazdom rovnaký problém ako zdravotníci, uviedol server. Dodal, že v dedine to nebol prvý prípad, kedy pacient zomrel skôr, než stačila doraziť pomoc, ktorá nebola dosť rýchla.

Viac o téme: Prvá pomocPacientkaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu