Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž (61) s rakovinou sa nakazil KORONAVÍRUSOM: Medicínsky zázrak! Lekári neverili tomu, čo nastalo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MNÍCHOV - Znie to ako zázrak: Po infikovaní koronavírusom u 61-ročného človeka zmizla väčšina rakovinových buniek v tele. Čo si o tom myslia lekári?

Znie to takmer neuveriteľne. Ako píše denník Bild, po nakazení koronavírusom zmizla u pacienta z Anglicka veľká časť rakovinových buniek. Pred jeho ochorením Covid-19 v lete 2020 bol mužovi diagnostikovaný Hodgkinov lymfóm, druh rakoviny krvi, ktorý ovplyvňuje lymfatický systém. Šesťdesiatjedenročný muž musel byť pre svoju infekciu koronavírusom jedenásť dní napojený na kyslík a tiež dostal zápal pľúc.

Úžasná správa: O krok bližšie k výhre nad rakovinou! Vedci vyvinuli novú protinádorovú látku

Rakovinové bunky zmizli po nákaze koronavírusom

To, čo lekári zistili pri neskoršom vyšetrení rakoviny, ich ohromilo. Podľa Bildu rakovinové bunky takmer zmizli. Prípad tohto muža zdôrazňuje aj článok v British Journal of Hematology. V ňom ošetrujúci lekári vysvetľujú, že 61-ročný muž „ešte ani nezačal s chemoterapiou“. Predpokladajú, že za ústup rakoviny môže koronavírusová infekcia.

Muž (61) s rakovinou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Imunitná reakcia zničila rakovinové bunky

To by znamenalo, že imunitná odpoveď tela na koronavírus napadla aj rakovinové bunky. Podľa profesora Michaela von Bergwelta z kliniky LMU v Mníchove sa však tento a podobné prípady považujú za „absolútne vzácnosti“. "Určite budú ojedinelé prípady pacientov, ktorých rakovina zmizne po infekcii COVID-19. Je však veľmi otázne, či sa tieto prípady vyskytujú častejšie pri tejto konkrétnej vírusovej infekcii ako pri iných infekciách," cituje ho Bild.

Prevratný objav: Vedci zrejme vyriešili storočnú záhadu o rakovine!

Infekcia koronavírusom nechráni pacientov s rakovinou

Lekár varuje pred „úmyselným nakazením sa s Covidom-19 v nádeji na vyliečenie“. „Určite nemôžete predpokladať ochranný účinok!,“ prízvukuje profesor. Naopak zdôrazňuje, čo sa môže stať: „Infekcia môže byť tiež spúšťačom rakoviny!“

Viac o téme: PacientRakovinaVyliečenieKoronavírusHodgkinov lymfóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu