Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNE Streľba na strednej škole v USA, útočníka zabila polícia

K streľbe došlo na strednej škole Austin-East Magnet High School Zobraziť galériu (24)
K streľbe došlo na strednej škole Austin-East Magnet High School (Zdroj: SITA/AP Photo/Wade Payne)

KNOXVILLE - Policajti zastrelili študenta, ktorý v pondelok spustil streľbu na strednej škole v meste Knoxville v americkom štáte Tennessee. Zranenia utrpel jeden policajt. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

K streľbe došlo na strednej škole Austin-East Magnet High School vo východnej časti mesta. Miestna polícia zverejnila na Facebooku informáciu, že jej príslušníci dostali informáciu, že v areáli školy sa pohybuje možno ozbrojená osoba.

Študenta školy našli policajti na toaletách, uviedol šéf miestneho vyšetrovacieho úradu David B. Rausch. Prikázali mu, aby vyšiel von. On však odmietol a vtedy údajne spustil paľbu, uviedol Rausch. Polícia streľbu opätovala. 

Samotný strelec zomrel na mieste. Policajta, ktorý utrpel strelné zranenie nohy, previezli do nemocnice. Totožnosť strelca nebola zverejnená, rovnako ako ani motív jeho činu. K streľbe došlo v čase, keď sa v USA znova otvárajú školy, ktoré boli niekoľko mesiacov zatvorené v dôsledku pandémie koronavírusu.

"Je pri vedomí a v dobrej nálade (...). Bude v poriadku. Poďakovala som mu za to, že riskoval svoj život, aby ochránil študentov a zamestnancov v škole. Povedal, že je radšej ranený on, než aby sa niečo stalo niekomu inému," povedala o zranenom policajtovi televízii CBS News starostka Knoxville Indy Kincannonová.

Udalosť naďalej vyšetrujú miestne úrady, pomáhajú im tiež odborníci z federálneho Úradu pre alkohol, tabak, zbrane a výbušniny (ATF). Štvrť Austin-East je tento rok otrasená násilnosťami s použitím strelných zbraní. Podľa miestnych médií tam v posledných mesiacoch pri streleckých incidentoch zomreli štyria študenti strednej školy.

K streľbe došlo na
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Wade Payne)

Spojené štáty sa v posledných týždňoch stretávajú so sériou veľkých streleckých útokov. Minulý týždeň zaútočil na továreň v Texase jeden jej zamestnanec, zabil jedného človeka a šesť ďalších zranil. Osem ľudí zomrelo v polovici marca pri útokoch na tri masážne a kozmetické salóny v okolí Atlanty, asi o týždeň neskôr potom v supermarkete v meste Boulder v Colorade prišlo pri streľbe o život desať ľudí. Začiatkom apríla zomreli štyria ľudia po útoku na realitnú kanceláriu v meste Orange v Kalifornii.

Viac o téme: StreľbaStredná školaKnoxville
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu