Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pohreb Petra Kellnera (†56): FOTO z obradu na nezvyčajnom mieste, takto vyzerala rozlúčka

Obrad sa konal v kruhu rodiny a priateľov. Zobraziť galériu (4)
Obrad sa konal v kruhu rodiny a priateľov. (Zdroj: Twitter/Vladimir Mlynář, PPF Group)

PRAHA - Cez víkend sa konal pohreb vlastníka finančnej skupiny PPF a najbohatšieho Čecha Petra Kellnera. Na twitteri to dnes oznámil riaditeľ PPF pre vzťahy s verejnosťou Vladimír Mlynář. Obrad sa uskutočnil na záhrade Kellnerovej vily v pražských Dejviciach za účasti rodiny a najbližších priateľov a kolegov zosnulého podnikateľa. Kellner zomrel vo veku 56 rokov pri nehode vrtuľníka 27. marca na Aljaške.

FOTO Petr Kellner zbožňoval lyžovanie: Pozrite sa, aký luxus si pred osudným okamihom užíval

"Cez víkend sme sa definitívne rozlúčili s PK. Ďakujem všetkým, ktorí mu v uplynulých dňoch venovali pozitívnu spomienku," uviedol Mlynář. Podľa snímky zverejnenej Mlynářom, boli rakva aj katafalk, na ktorom stála, bohato zdobené kvetmi. Pred rakvou v záhrade medzi vysokými stromami stáli čiernobiele fotografie Kellnera a pod nimi ležali vence.

Kellnerove ostatky dopravilo podľa Blesku do Česka v piatok súkromné lietadlo PPF. Lietadlo pri tom symbolicky preletelo nad Českou Lípou, čo je Kellnerovo rodné mesto.

Smrť na Aljaške

Kellner zahynul, keď vyrazil na heliskiing, pri ktorom sú jazdci na lyžiach alebo snowboarde vysadzovaní z vrtuľníka do terénu. Vrtuľník narazil do hory a potom sa valil niekoľko sto metrov po svahu dole. Zahynul pilot a štyria z piatich cestujúcich. Ako jediný prežil bývalý český reprezentant v snowbordingu David Horváth.

Pohreb Petra Kellnera (†56):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Lance Flint/Alaska Mountain Rescue Group via AP)

Za haváriou zrejme nebola technická porucha, ale súhra nešťastných náhod, poveternostných a pristávacích podmienok. Českému rozhlasu - Rádiožurnálu to v piatok povedal Mlynář, podľa ktorého to plynie z informácií od Horvátha. Vrak helikoptéry skúma tím vyšetrovateľov a predbežnú správu o nehode zverejní americký Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB) 13. apríla.

Pohreb Petra Kellnera (†56):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Roman Vondrous/CTK via AP)

Podnikateľ a finančník Petr Kellner mal povesť jedného z najvplyvnejších Čechov. Ovládal podiel takmer 99 percent v investičnej skupine PPF, ktorá investuje do radu sektorov a pôsobí na troch kontinentoch. Kellner bol najbohatším Čechom, od marca roku 2006 ho časopis Forbes radil do svetového rebríčka miliardárov. Podľa posledného rebríčka z tohtoročného apríla bol Kellner vlani 110. najbohatším človekom na svete s majetkom v hodnote 17,5 miliardy dolárov (14,7 miliardy eur). "Viem, že je to čítavé, ale nie je to najdôležitejšie," povedal pred rokmi Kellner k podobným rebríčkom v jednom zo vzácnych rozhovorov pre médiá v denníku Mladá fronta Dnes.

Viac o téme: PohrebVrtuľník AljaškaPetr Kellner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu