Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Modelka utrpela po alergickej reakcii poškodenie mozgu: Rodičia vysúdili rekordnú sumu

Chantel Giacaloneová je odkázaná na neustálu starostlivosť. Zobraziť galériu (3)
Chantel Giacaloneová je odkázaná na neustálu starostlivosť. (Zdroj: Instagram/ Chantel Giacalone)

LAS VEGAS - V roku 2013 utrpela modelka a herečka Chantel Giacaloneová ťažký alergický šok. Pretože s ňou potom záchranári nezaobchádzali správne, utrpela poškodenie mozgu. Teraz súd jej rodine priznal náhradu škody takmer 30 miliónov.

Podľa správy Las Vegas Review-Journal porota prisúdila rodine ženy s poškodením mozgu po alergickej reakcii 29,5 milióna dolárov (takmer 25 milióna eur). Vtedy 27-ročná Chantel Giacalone utrpela v Las Vegas v roku 2013 alergický šok po tom, čo  zahryzla do malého praclíka s arašidovým maslom, ako informoval v piatok denník Las Vegas Review Journal. Podľa jej právnika, modelkin a herečkin mozog bol po tom, čo išli na pohotovosť, niekoľko minút bez kyslíka.

FOTO Modelka utrpela po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/ Chantel Giacalone)

Podľa filmovej databázy imdb.com vypľula Giacaloneová sústo praclíka hneď, ako zistila jeho obsah, ale už bolo neskoro: napriek použitiu núdzovej striekačky jej hrdlo opuchlo a uzatvorilo sa, čo spôsobilo zastavenie dýchania. Srdce sa jej zastavilo dvakrát predtým, ako ju mohli prijať do neďalekej nemocnice.

Keďže nebola dostatočne poistená, jej rodina začala zbierku na pokrytie nákladov na zdravotnú starostlivosť. V jej domovskom Detroite sa neskôr postupne vypínali prístroje na podporu života, ale Giacaloneová stále závisí od každodennej starostlivosti jej rodičov Deborah (59) a Jacka Giacalona (70). Doma je kŕmená hadičkou a môže komunikovať iba očami. Podľa lekárov jej zostáva ešte zhruba 20 rokov života.

Žiadali viac ako 60 miliónov dolárov

Jej alergická reakcia nebola adekvátne liečená, argumentoval právnik v civilnej žalobe. Dvaja záchranári v zdravotníckom zariadení nemali k dispozícii adrenalín na intravenózne podanie, aj keď okresný zdravotný úrad nariadil takúto liečbu pre závažné alergické reakcie. Záchranári namiesto toho podávali adrenalín intramuskulárne. Podľa advokáta by liek s názvom IV Epinefrín stál iba 2,42 dolárov.

V žalobe bolo požadovaných viac ako 60 miliónov dolárov nákladov na liečbu a ako náhrada za emocionálne utrpenie. Spoločnosť Medicwest Ambulance, ktorá v ten deň slúžila na pohotovosti, poprela akékoľvek priestupky a tvrdila, že dôsledok je nevyhnutný, pretože Giacaloneová netolerovala arašidy. Argument však nezabral: súd odsúdil spoločnosť Medicwest na zaplatenie 29,5 milióna dolárov.

FOTO Modelka utrpela po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/ Chantel Giacalone)

Jej otec Jack sa súdu zúčastnil. Po vynesení rozsudku povedal: „Aspoň sa teraz môžeme o Chantel náležite starať“. Pred odletom do Vegas povedal Chantel: „Neboj sa, pravda o tom, čo sa stalo na pohotovosti, vyjde najavo. Potom začala plakať. Stále je tu a stále má pocity".

Viac o téme: PohotovosťModelkaPoškodenie mozguArašidové maslo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu