Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Česku sa skončí núdzový stav, opatrenia sa budú uvoľňovať

Český premiér Andrej Babiš
Český premiér Andrej Babiš (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

PRAHA - V Česku pribudlo v sobotu 2198 nových potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je o 40 viac než pred týždňom. Vyplýva to z nedeľňajších údajov českého ministerstva zdravotníctva.

V sobotu klesol počet hospitalizovaných pacientov s covidom na 5271, pričom 1220 z nich je v ťažkom stave. V ČR podľa ministerstva zdravotníctva od začiatku pandémie potvrdili 1.580.189 prípadov nákazy koronavírusom a 27.808 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19. V sobotu zomrelo 37 ľudí, počet býva ešte aktualizovaný. V priebehu soboty zaočkovali v ČR proti covidu 27.979 osôb. V krajine celkovo podali 2.068.878 dávok vakcín proti novému koronavírusu. Obe dávky dostalo 707.878 ľudí.

Reprodukčné číslo v Česku stúplo podľa údajov ministerstva zdravotníctva na úroveň 0,9. Táto hodnota ukazuje, koľko ďalších ľudí v priemere nakazí jeden infikovaný. Podľa tohto ukazovateľa sa môže odvodiť, ako by sa epidémia mohla v budúcnosti šíriť. Pokiaľ sa dlhší čas drží pod úrovňou jeden, epidémia je na ústupe, vysvetľuje spravodajský portál Novinky.cz.

V Česku sa o polnoci z nedele na pondelok skončí núdzový stav, ktorý bol vyhlásený vlani 5. októbra v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Od 12. apríla tak prestane platiť zákaz cestovania medzi okresmi, ako aj zákaz nočného vychádzania.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu