Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodič nafúkal štyri promile: VIDEO Komédia s vyberaním dokladov a rozprávka o dvoch deci vínka

A že vraj nič nepil. Zobraziť galériu (2)
A že vraj nič nepil. (Zdroj: Mestská polícia Brno)

BRNO - Priznať si chybu a uľahčiť aspoň trochu polícii jej prácu sa u niektorých šoférov stále nenosí. Do poslednej chvíle si budú vymýšľať rozprávky o tom, ako nepožili ani kvapku alkoholu, hoci z ich správania je na prvý pohľad evidentné, že to nie je pravda. Aj jeden z vodičov v Brne tvrdil, že nič nepil. Po tom, čo nafúkal takmer štyri promile, predsa len pripustil, že si dal dve deci vína. Nakoniec bol ochotný priznať, že vraj tie deci boli štyri. S ohľadom na výsledok dychovej skúšky mu na túto historku policajti rozhodne neskočili.

VIDEO Dievča (17) zaspalo na hradbách: Kamera zachytila desivý pád z 15-metrovej výšky

Síce k udalosti došlo 1. apríla, ale žart to nebol. Podobných vodičov je, bohužiaľ, na cestách stále veľa. A nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Tohto mestská polícia v Brne zastavila po tom, čo na jednej z ulíc prešiel do protismeru a ohrozil posádky dvoch vozidiel.

Vodič bol poriadne opitý: Komédia s vyberaním dokladov a rozprávka o dvoch deci vína (Zdroj: FB/Mestská polícia Brno)

Podľa informácií zverejnených na facebookovej stránke mestskej polície vodič (37) najprv nereagoval na sirény ani majáky. Po vystúpení z auta, mal problém vytiahnuť doklady z peňaženky. Pri mužovej indisponovanosti spôsobenej alkoholom sa zdal jeho boj so zašitou stranou priehradky vopred prehratý. Nakoniec sa mu to s pomocou polície predsa len podarilo.

Vodič nafúkal štyri promile:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Mestská polícia Brno)

Pri otázke strážnikov, či pred jazdou požil alkohol, formuloval svoje odpovede veľmi vyhýbavo. Najprv povedal, že to boli dve veci vína, potom si zašomral, že si nedal žiadny alkohol. Keď však dychová skúška ukázala 3,91 promile, vrátil sa k verzii o dvoch deci vína, ktoré navýšil na výsledné štyri deci. Ako by sa mu podarilo zo štyroch deci vína nafúkať štyri promile, už neobjasnil. Mestskí strážnici ho kvôli podozreniu zo spáchania trestného činu odovzdali štátnej polícii.

Viac o téme: AlkoholVodičPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu