Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v Česku: FOTO Tri deti sa prepadli pod ľad, záchranári bojovali o ich životy!

Rybník v Žamberku Zobraziť galériu (2)
Rybník v Žamberku (Zdroj: HZS Pardubického kraja)

ŽAMBERK - Pod tromi deťmi sa dnes v českom Žamberku prelomil v zámockom parku na rybníku ľad. Podarilo sa ich resuscitovať a vrtuľníkmi transportovať do nemocníc.

Tragédia v Česku: Mladá žena a muž spoločne zomreli po 20-metrovom páde zo skaly

"Hasiči použili nafukovací čln, vrhli sa pod hladinu, pod ľadovou krustou boli nájdené všetky tri deti, v bezvedomí boli odovzdané posádkam záchrannej služby," povedala krajská hovorkyňa hasičov Vendula Horáková.

Dve dievčatá podľa prvotných informácií stáli na brehu a videli, ako sa pod tromi deťmi ľad prelomil.

Dráma v Česku: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZS Pardubického kraja)

Na miesto leteli vrtuľníky Královohradeckého, Olomouckého a Juhomoravského kraja. Hasiči vyslali tri jednotky, vrátane hasičov s potápačským výcvikom, uviedol hovorca záchranárov Aleš Malý. Viac k zdravotnému stavu detí oznámiť vzhľadom na ich vek nemohol.

Denné aj nočné teploty už niekoľko dní nie sú pod bodom mrazu. Ľad na vodných plochách nie je pevný a dostatočne silný, upozornila Horáková. "Ľad by mal mať aspoň hrúbku 12 centimetrov. Po ľadovej ploche je snáď úplne najhoršie pohybovať sa po skupinách, čo vyzerá, že bol práve dnešný prípad detí. Ľad sa totiž lokálne môže preťažiť a náhle prasknúť," uviedla hovorkyňa hasičov.

Pred niekoľkými dňami tragicky zahynula 35-ročná manželka hokejového kapitána Třinca Petra Vránu Lindsey. Údajne sa snažila zachrániť psa, ktorý utiekol na zamrznutú priehradu, prepadol sa pod ňou ľad a utopila sa.

Viac o téme: RybníkZáchranáriĽad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu