Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trumpovi podporovatelia a vzbúrenci z Kapitolu sú zúfalí a sklamaní: Oklamal nás a zapredal!

Trumpovi podporovatelia a stúpenci skupiny QAnon sú naňho nahnevaní Zobraziť galériu (3)
Trumpovi podporovatelia a stúpenci skupiny QAnon sú naňho nahnevaní (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta, Evan Vucci)

WASHINGTON - Tak toto zrejme nečakali. Po tom, ako sa začiatkom roka do budovy slávneho Kapitolu "prebojovali" protestujúci prívrženci bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa sú z neho teraz nanajvýš pobúrení a sklamaní. V skupine QAnon, v ktorej pôsobia znejú mnohé negatívne ohlasy a nechýbajú ani dodatky o tom, že ich Trump sklamal a predal!

Priaznivci Trumpa tak neskrývajú svoje sklamanie z dobrovoľného odchodu bývalého prezidenta z úradu. Od svojho vodcu zrejme očakávali úplne iný krok, poprípade aj možné násilné navrátenie sa k moci. Keďže sa nič také nekonalo, dav začal zúriť a Trumpa už nevedia zniesť.

Pri protestoch v budove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta)
 

Verili v búrku a znovuzrodenie

V stane stúpencov QAnonu zneli nádejné ohlasy o tom, že nastane akási "veľká búrka" či "prebudenie" a Trump sa podľa nich rozhodne brániť svoj úrad aj pomocou armády a nechá dokonca aj pozatýkať príslušníkov demokratickej strany. Trump ale zvolil tradičnú cestu, novému prezidentovi Joeovi Bidenovi a jeho kabinetu zaželal veľa šťastia a v poslednom možnom prejave z funkcie prezidenta poďakoval rodine a spolupracovníkom. Následne odletel na jeho obľúbené miesto - na Floridu. Týmto gestom fanatických fanúšikov, ktorí začiatkom roka vtrhli do Kapitolu veľmi pobúril.

Trumpovi podporovatelia a vzbúrenci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Zapredal nás, hovoria dnes už zrejme bývalí podporovatelia Trumpa

Sociálne siete ako Telegram a ďalšie iné, ktoré využívajú stúpenci QAnonu sa v týchto dňoch ocitli v náreku jeho podporovateľov. Píše o tom aj BBC"Zapredal nás", "klamal nám", "nechali sme ho zahrávať sa s nami". Aj takéto ohlasy dnes vidieť na Telegrame, kde píšu rozhorčení Trumpovi podporovatelia, dnes už ale zrejme aj bývalí. Iní zas písali, že nemôžu uveriť tomu, čo sa stalo či "Je po všetko a nič už nemá zmysel".

Sú však aj takí, ktorí stále nestrácajú nádej. "Aj sám Ježiš bol po tri dni mŕtvy, kým na tretí deň vstal z mŕtvych. Nevzdávajme to," píše sa v jednom z množstva príspevkov.

Viac o téme: Donald TrumpKapitolPodporovatelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu