Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Desivé VIDEO: Havarovaný autobus ostal visieť z nadjazdu, viacero cestujúcich sa zranilo

Nehoda autobusu v NY
Nehoda autobusu v NY (Zdroj: YouTube/Guardian News)

NEW YORK – Zo záberov mrazí. V americkom New Yorku sa po havárii autobusu verejnej dopravy zranilo najmenej osem ľudí. Šofér, ktorý zo zatiaľ neznámych príčin stratil kontrolu nad riadením, je v kritickom stave. Kĺbový autobus prerazil zábradlie a zostal čiastočne visieť z cestného nadjazdu.

Žiadne ďalšie vozidlo sa do nehody nezaplietlo, uviedol server televízie ABC. Väčšina ľudí sa zranila ľahko, vodič však utŕžil ťažké zranenia a je v kritickom stave v jednej z miestnych nemocníc.

„Momentálne sa uisťujeme, že sa nám podarilo zabezpečiť palivo a všetky ďalšie nebezpečné látky z vozidla, kým autobus nestiahneme z vozovky,“ uviedol v noci na piatok vo vyjadrení newyorský požiarny zbor, podľa ktorého predná časť autobusu spadla z približne 15-metrovej výšky.

Podľa úradov pravdepodobne šoférovi zlyhali brzdy, alebo nezvládol vytočiť zákrutu. „Začali sme vyšetrovanie a podľa jeho záverov sa zariadime, aby k tomu nedošlo znovu. Je nám jasné, že to pre cestujúcich v autobuse musela byť desivá nehoda,“ uviedol hovorca newoyrského dopravného podniku s prianím skorého uzdravenia všetkým zraneným.

Viac o téme: New YorkNehodaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu