Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Majiteľka kaviarne si s KORONAVÍRUSOM poradila po svojom: V podniku visí jasný ZÁKAZ!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

RÍM - Nad pultom rímskej kaviarne Feeling visí stručný a jasný nápis "zákaz hovoriť o koronavíruse" a majiteľka podniku dodržiavanie nového pravidla od zákazníkov striktne vyžaduje.

Pri káve sa majú návštevníci vyhnúť všetkým témam, ktoré súvisia s pandémiou, a venovať sa radšej rozhovorom o počasí alebo bulvárnym novinkám, aby si aspoň na chvíľku od všadeprítomného koronavírusu oddýchli oni aj personál, napísala agentúra ANSA.

Cristina Mattioliová zakázala vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/ Eric J. Lyman)

"Musíme sa pred vírusom chrániť, ale je nutné sa znovu vrátiť k normálnemu životu. Preto zákazníkov žiadame, aby na tú epidémiu toľko nemysleli," opisuje dôvody netradičného opatrenia Cristina Mattioliová, majiteľka kaviarne v rímskej štvrti Ponte Galeria. "Prinajmenšom vtedy, keď si človek zaskočí na kávu, by mal na pár minút zabudnúť na všetky starosti," dodáva.

Reakcie zákazníkov sú jednoznačne pozitívne a zákaz rečí o epidemiologických krivkách, vládnych opatreniach a štatistikách nakazených vraj všetci bez reptania dodržiavajú. S humorom berú aj návody na iné konverzačné témy, ktoré vidia na stenách: odporúča sa hovoriť o počasí, celebritách, športových výsledkoch, správach zo sveta či o histórii. "Nejde o to, že by sme popierali vážnosť situácie, len chceme mať miesto, kde si možno na chvíľu vydýchnuť," tvrdí majiteľka.

Cristina Mattioliová zakázala vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/ Eric J. Lyman)

Viac o téme: KávaKaviareňOddychZákazZákazníciRozhovoryTémyRímKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu