Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prevratná vedecká novinka: Toto antidepresívum pomáha proti ochoreniu Covid-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MÜNSTER - Vedci stále neúnavne hľadajú liek proti koronavírusu. Vedci z Münsteru sa teraz štúdiu trochu priblížili k tomuto cieľu. Známe antidepresívum zjavne brzdí šírenie koronavírusu Sars-CoV-2.

Známe antidepresívum by zjavne mohlo pomôcť v boji proti koronavírusu. Vedci z Münsteru to teraz zistili v štúdii. Liek zjavne bráni šíreniu Sars-CoV-2 v tele. Vedci z Wilhelmsovej univerzity teraz zverejnili výsledky svojho výskumu v odbornom časopise Emerging Microbes & Infections

Antidepresívum Prozac inhibuje absorpciu Sars-CoV-2 v tele

Tím vedcov okolo Ursuly Rescherovej skúmal, ako je možné fluoxetín, známejší ako Prozac, použiť na liečbu antidepresíva Covid-19. Liek sa od roku 1988 používa na zvýšenie hladín serotonínu. Počas vyšetrovania vedci z Münsteru zistili, že liek tiež brzdí absorpciu a šírenie koronavírusov. Bunky a tkanivá nie sú pri tomto procese poškodené.

Lieky proti Covid-19 boli objavené počas štúdie

Ale to nie je všetko: Fluoxetín (Prozac) nemusí byť jediným liekom, ktorý by mohol pomôcť v boji proti koronavírusu. Ďalšie testy preukázali, že účinné látky, ako je amiodarón a imipramín, tiež inhibujú absorpciu a šírenie Sars-CoV-2 v bunke. „Výskum licencovaných liekov, ktoré sa už používajú, by mohol viesť k tomu, že veľa účinných látok by sa mohlo použiť aj proti vírusom,“ cituje ntv skúsenú vedkyňu Ursulu Rescherovú.

Viac o téme: PomocŠtúdiaVedciAntidepresívaKoronavírusCovid-19Prozac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu