Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Heroínová Tereza má obrovskú nádej na návrat do Česka: Čaká ju posledný víkend v pakistanskej base?

Tereza H. Zobraziť galériu (3)
Tereza H. (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary)

LÁHAUR – Češka Tereza H. (23) si odpykáva trest za pašovanie heroínu v pakistanskej base. Tamojší premiér Imran Chán kvôli pandémii nového koronavírusu v úvode septembra vyhlásil veľkú amnestiu. Vyžiadal si aj Terezin spis. Ten sa k nemu už dostal a o jej prípade by pravdepodobne mohol rozhodnúť tento víkend.

Heroínovej Tereze vďaka vyhlásenej amnestii pakistanským premiérom svitla nádej, že sa konečne vráti do rodného Česka. Pakistanské úrady sa totiž rozhodli pre veľké prepustenie uväznených žien najmä kvôli pandémii covidu-19.

Pašeráčka Tereza (24) sedí v pakistanskej base, no má dôvod na úsmev: Darček od prezidenta!

„Z väznice Kot Lakhpat bolo premiérovi zaslaných päť spisov žien, ktoré sú cudzinky. Jeden z nich sa týkal aj Terezy,“ uviedol pre denník Blesk pakistanský novinár Ali Aršád. Premiér podľa neho rozhodne o tom, či Češka zamieri na slobodu.

Tereza H.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/faisalsatti)

Ako Aršád zdôraznil, že Tereze by k ceste na slobodu mohlo pomôcť jej ukážkové správanie vo väznici. „Podľa hlavného dozorcu Tereza dodržiava všetky pravidlá, vždy spolupracuje s ochrankou a naučila sa aj dosť z miestneho jazyka,“ prezradil žurnalista s tým, že tieto informácie sú uvedené aj v spise. „Môj zdroj mi povedal, že premiér možno kvôli tomu zvolá schôdzu už tento týždeň,“ dodal. Aršád sa domnieva, že Tereza má solídnu šancu, že Vianoce už oslávi vo svojej vlasti.

Heroínová Tereza má obrovskú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Deväť kíl heroínu v dvojitom dne kufra

Kauza českej pašeráčky Terezy H. sa začala pred viac než dva a pol rokom. Bývalá luxusná spoločníčka sa vtedy snažila dostať z pakistanského Láhauru s kufrom, v ktorom colníci objavili takmer deväť kilogramov heroínu. Češka putovala do väzby, v ktorej sedí dodnes. Pakistanský súd jej vlani v marci vymeral trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov. Tereza tvrdí, že je nevinná a proti rozsudku sa odvolala. O ďalšom jej osude rozhodne odvolací súd.

Viac o téme: PakistanVäzeniePašeráčkaTereza Hlůšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu