Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Synovec narkobaróna Escobara zažil prekvapenie: V stene sa nachádzal poklad, ale...

Pablo Escobar bol údajne siedmym najbohatším človekom na svete.
Pablo Escobar bol údajne siedmym najbohatším človekom na svete. (Zdroj: hashtag.zoznam.sk)

MEDELLÍN - Drogový pán Pablo Escobar zanechal svojim potomkom prekvapivý dar. Najznámejší obchodník s kokaínom na svete zomrel pred 27 rokmi, teraz jeho synovec našiel bizarný nález v bytovom dome, ktorý patril jeho strýkovi. Nicolas Escobar našiel 20 miliónov dolárov v plastovom vrecku na vonkajšej stene. Po všetkých týchto desaťročiach však bankovky už neboli v dobrom stave.

Nicolasa Escobara údajne priviedla na stopu "vízia", informujú nemecké noviny „Bild“. "Nie je to prvýkrát, čo som našiel peniaze na neobvyklých miestach, kde ich strýko skryl pred úradmi," povedal pre televízny kanál Red + Noticias. V skrýši bol tiež starý písací stroj, zlaté guľôčkové pero, niekoľko satelitných telefónov a kamera.

Z úkrytu sa valil smrad

„Zakaždým, keď som sedel v jedálni a pozeral sa na parkovisko, uvidel som človeka, ktorý išiel popri stene a zmizol,“ povedal synovec o obrazoch, ktoré ho viedli do úkrytu. Pozornosť upútal aj zvláštny zápach v blízkosti tajného úkrytu: „Smrad bol stokrát horší ako niečo, čo zomrelo.“

Synovec ale nebude mať skoro nič zo zanechaných peňazí, informuje Bild. Bankovky sú po desaťročiach v stene napoly plesnivé.

Predpokladá sa, že drogový kráľ zarobil počas svojho života majetok vo výške 50 miliárd eur. Escobar bol údajne siedmym najbohatším človekom na svete. Predpokladá sa, že pašoval až 15 ton kokaínu denne. Za peniaze z drog si dovolil súkromné ​​lietadlo, jachty, súkromnú zoo a okrem iného aj veľa nehnuteľností.

Týždenný obrat v 80. rokoch dosiahol 360 miliónov eur. V decembri 1993 bol zabitý pri policajnej prestrelke. Podstatná časť jeho majetku nebola nikdy zaistená.

Viac o téme: StenaDrogyDoláreSynovecNález KolumbiaPablo Escobar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu