Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Neskutočná hrdinka: Tehotná žena zachránila manžela pred žralokom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

MIAMI - Mal by to byť vlastne pekný rodinný výlet. Podľa denníka Dailymail mladý pár a jeho rodina cestovali na svojej súkromnej lodi pri súostroví Florida Keys. Potom však manžel Andrew Eddy išiel do vody šnorchlovať - ​​a zaútočil na neho asi tri metre dlhý žralok býčí.

Jej manžel práve vkĺzol do vody, keď ho žralok býk chytil za rameno. Podľa policajnej správy manželka Margot Dukesová-Eddyová uvidela plutvu predtým, ako voda začala farbiť na červeno. „Dukesová sa bez váhania ponorili do vody a vytiahli Eddyho do bezpečia na člne,“ uvádza sa v správe.

Muža previezli do nemocnice

Poranenie z uhryznutia Andrewa Eddyho malo byť podľa polície vážne. Záchranári čakali na pláži na rodinu a zraneného by previezli do nemocnice v Miami. Ostatní turisti potvrdili úradom, že videli asi tri metre dlhého žraloka býčieho. Počas útoku žraloka na Andrewa boli vo vode ďalší šnorchlisti.

Útoky žralokov sú pomerne zriedkavé

Väčšina z Florida Keys sa nachádza v regióne Monroe County. Od roku 1882 tam bolo zaznamenaných iba 17 útokov žralokov. Oblasť s najvyššou mierou útokov žralokov leží hneď vedľa - vo Volusia County.

Podľa denníka Dailymail tam už bolo zaznamenaných 312 útokov žralokov. Odborník na žraloky George Burgess v článku vysvetlil, že táto oblasť priláka viac žralokov, pretože tam bude viac ľudí plávať a surfovať, zatiaľ čo v okrese Monroe sa bude viac ľudí opaľovať, šnorchlovať alebo sa potápať na pláži.

Podľa spoločnosti Statista bolo v roku 2019 na celom svete zaregistrovaných 64 útokov žralokov. Iba dva boli smrteľné.

Viac o téme: ZáchranaZranenieŽralokTehotná manželkaútok Florida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu