Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Krásna Oľga je mŕtva: Známu ruskú baletku zavraždili, rozkúskovali a rozpustili v kyseline

Oľgu Deminu zavraždili, rozkúskovali a rozpustili v kyseline. Zobraziť galériu (2)
Oľgu Deminu zavraždili, rozkúskovali a rozpustili v kyseline. (Zdroj: Profimedia)

MOSKVA - Pred šiestimi rokmi zmizla bez stopy 25-ročná Olga Demina. Neskôr sa zistilo, že baletka bola zavraždená, rozkúskovaná a rozpustená v kyseline. Jej bývalý priateľ a manažér je podozrivým zo zverského činu.

V prípade zmiznutej baletky Oľgy Deminy, ktorá sa stratila pred šiestimi rokmi, existujú podľa ruských detektívov nové indície. Ako teraz informuje britský Daily Star, podozrivým z vraždy baletky zo svetoznámeho Boľšoj teatra je 40-ročný bývalý priateľ a manažér tanečnice Malkaz Džavojev.

Hádka po vydieraní?

Džavojev údajne vlastnil sexuálne kompromitujúce materiály Oľgy Deminy a vydieral ju. Ako k vražde došlo, je stále nejasné. Ale podľa polície už je známe, ako bola balerína zabitá. Podľa slov vyšetrovateľov ju bývalý manažér zavraždil, potom rozkúskoval a rozpustil časti mŕtvoly v kyseline sírovej. Predpokladá sa, že páchateľ uložil pozostatky do studne pri jazere.

Oľga Demina bola baletkou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Na spomínanej studni v súčasnosti prebiehajú pátracie práce. "Kyselina sírová nemusí úplne všetko rozpustiť. Niektoré fragmenty tela by sa mali zachovať. Ale tie treba nájsť," povedal policajt britskému denníku "Daily Star".

Demina za vydieranie manažérovi platila

Malkaz Džavojev tesne pred zmiznutím zobral baletku na cestu do Moskvy, kde mala tancovať pred skupinou podnikateľov v nočnom klube. Sumy peňazí, ktoré pred Deminovej smrťou tiekli podľa jej matky k jej bývalému manažérovi, potvrdzujú tézu, že ju vydieral.

Džavojevov právnik zase popiera akékoľvek protiprávne správanie svojho klienta. Poprel Deminovo zmiznutie a tvrdil, že baletka mohla utiecť do zahraničia s výnosmi z podvodov. „Máme informácie, že Olga Demina už dávno snívala o odchode z Ruska a budovaní svojho osobného života v zahraničí,“ uviedol člen Džavojevovho tímu právnikov.

Viac o téme: SmrťVraždaBaletkaKyselinaManažérBalerínaOľga Demina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu