Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Deti dostali od štátu rúška: Nad výsledkom na FOTO budete krútiť hlavou, úrady čelia posmechu

Grécko dalo študentom zadarmo rúška, sú však príliš veľké Zobraziť galériu (2)
Grécko dalo študentom zadarmo rúška, sú však príliš veľké (Zdroj: Twitter/GerryGreek)

ATÉNY - Grécke úrady čelia posmechu a kritike kvôli státisícom rúšok, ktoré na začiatku školského roka v rámci boja proti covidu-19 rozdali študentom. Ochranné pomôcky sú totiž príliš veľké a deťom mnohokrát zakrývajú celú tvár, napísala v stredu agentúra AFP.

Grécko školy otvorilo v pondelok pod podmienkou, že všetci študenti aj učitelia budú mať zakryté ústa a nos. Sociálne siete však hneď v prvý školský deň zaplavili fotografie detí v nesediacich rúškach, pre ktoré sa rýchlo vžilo označenie "padáky".

KORONAVÍRUS Skvelá správa farmaceutického koncernu: Oznámil, kedy bude mať hotovú vakcínu

Rúška "boli príliš veľké od začiatku", uviedol Jannis Stathopoulos, ktorého firma vyhrala tender na výrobu a dodanie 500.000 rúšok. Podmienky zmluvy podľa svojich slov splnil do posledného písmena a zdôraznil, že rozmery rúšok určili zdravotnícki odborníci z gréckej štátnej komisie, ktorá má na starosti záležitosti covidu-19.

Grécko dalo študentom zadarmo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/GerryGreek)

Pre deti do desiatich rokov boli objednané rúška s rozmermi 10 krát 18 centimetrov, pre starších študentov a učiteľov ochranné pomôcky veľké 12 krát 22 centimetrov, píše AFP.

„Išlo o nedorozumenie... Napravíme to,“ vyhlásil v stredu námestník ministra zdravotníctva Vasilis Kontozamanis. Grécke úrady plánovali dodať do škôl cez päť miliónov rúšok.

Desaťmiliónové Grécko od začiatku epidémie zaznamenalo viac ako 13.000 prípadov nákazy a 313 úmrtí v súvislosti s covidom-19. Okrem škôl musia mať Gréci rúška nasadené aj v hromadnej doprave a vo verejných budovách.

Viac o téme: GréckoŠkolyCovid-19RúškaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu