Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Česko hlási ďalší rekord: Obrovský počet infikovaných, pribudlo šesť mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Českej republike pribudlo v utorok 1677 infikovaných novým typom koronavírusu. Po troch dňoch ide opäť o rekordné číslo, informoval v stredu portál iDNES.cz.

V ČR s chorobou COVID-19 aktuálne bojuje 15.807 ľudí, 333 je v nemocnici a 78 z nich je vo vážnom stave. U väčšiny infikovaných je priebeh ochorenia mierny alebo úplne bez príznakov. V priebehu utorka pribudlo šesť úmrtí, čím sa ich celkový počet zvýšil na 476. Od začiatku pandémie v ČR testy potvrdili 38.896 nakazených.

Počty nových prípadov nákazy prudko stúpali na nové rekordy aj počas štyroch dní minulého týždňa, pričom najviac ich bolo 12. septembra — 1538. Vyššie čísla čiastočne súvisia aj vyšším počtom vykonaných testov. Minulý týždeň od utorka do štvrtka sa každý deň vykonalo viac ako 15.000 testov a v piatok rekordných 19.000. Počet testov vykonaných 15. septembra bude zverejnený až v stredu podvečer.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Počet hospitalizovaných v ČR za posledný týždeň stúpol o tretinu a počet pacientov vyžadujúcich intenzívnu lekársku starostlivosť vzrástol o pätinu. Pomer počtu hospitalizovaných na počet nakazených však stále zostáva dlhodobo veľmi nízky, v pondelok to bolo ten 2,33 percenta. Pod úrovňou tri percentá zostáva toto číslo už od začiatku septembra.

Viac o téme: ČeskoPandémiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu