Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Bolívii zostrojili pojazdné krematórium. Mŕtvych na COVID-19 je príliš veľa

Mobilné krematórium umožní aj chudobným ľuďom pochovať svojich blízkych.
Mobilné krematórium umožní aj chudobným ľuďom pochovať svojich blízkych. (Zdroj: YouTube/ screenshot)

SUCRE - Koronavírus tvrdo zasiahol aj juhoamerickú krajinu Bolívia. Z približne 11,3 milióna obyvateľov sa infikovalo koronavírusom viac ako 95 000 ľudí, takmer 4 000 už zomrelo. Cintoríny a pohrebníctva sa snažia postarať o mnoho obetí nákazy. Inžinieri teraz vyvinuli pojazdné krematórium, aby mŕtvi nezostávali na okraji cesty.

Situácia v Bolívii je zlá. Nemocnice sú preťažené a na cintorínoch nezostáva takmer žiadny priestor pre početných mŕtvych na koronavírus. Bolívijský inžinier Carlos Ayo preto prišiel s myšlienkou vyvinúť mobilné krematórium.  Malo by sa dať rovnako ľahko premiestniť sa ako notebook, ako hovorí v rozhovore pre Euronews. Je to praktická alternatíva. Ako hovorí, veľa ľudí žije vo svojich domoch s mŕtvolami, ktoré nakoniec skončia na ulici a sú spálené na okraji cesty.

Umožní aj chudobným pochovať svojich blízkych

Cieľom je presunúť sa na rôzne miesta. Pec sa zmestí na príves a môže byť teda prepravená k mŕtvym namiesto toho, aby mŕtvych prevážali do krematória. Nápad bol dobre prijatý. Pec beží na skvapalnený plyn a umožňuje aj chudobným rodinám pochovať svojich blízkych. Kremácia s mobilným krematóriom stojí okolo 30 eur.

Viac o téme: MŕtviKrematóriumBolíviaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu