Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v Alpách: FOTO Päť mladých ľudí zahynulo po páde do priekopy! Boli pozorovať hviezdy

Za volantom mal sedieť 24-ročný Marco. Vyhaslo päť životov. Zobraziť galériu (5)
Za volantom mal sedieť 24-ročný Marco. Vyhaslo päť životov. (Zdroj: Twitter, Facebook, Instagram)

CASTELMAGNO - Mal to byť prekrásny večer, no zmenil sa na hotové peklo! Celé Taliansko oplakáva smrť piatich mladých ľudí, ktorí zahynuli pri dopravnej nehode v oblasti Castelmagno. O vlások smrti unikli ďalší štyria členovia posádky. Išlo o kamarátov, niektorých spájal aj príbuzenský vzťah. V osudný večer sa skupinka mala vybrať do hôr, chceli mať dobrý výhľad na padajúce hviezdy...

Marco (†24), bratia Nicolo (†17) a Elia (†11), Camilla (†16) a Samuele (†14) - to sú mená obetí skutočne tragickej nehody, ktorá sa odohrala uplynulú noc v Taliansku. Správu prinieslo viacero médií, medzi nimi aj portál Corriere.

Obete nehody
Zobraziť galériu (5)
Obete nehody  (Zdroj: Facebook, Instagram, Twitter)

Až deväť mladých ľudí sa v osudný večer viezlo v terénnom aute. Ich cieľom malo byť pozorovanie perzeidov. Vysokohorské prostredie, kde trávili voľný čas s ich rodinami, bolo na to ako stvorené. Za volant mal sadnúť najstarší z partie, 24-ročný Marco.

Z neznámych príčin však auto zišlo z cesty. Nehostinný terén vozidlo zmenil na nepoznanie. Päť členov posádky prišlo o život. Viac šťastia mali ďalší štyria - Chiara, Anna (Samuelova sestra), Marco a Danilo. Dvaja sú však stále v ohrození života.

Príčinou nešťastia sa aktuálne stále zaoberá polícia. Všetci mladí ľudia pochádzali z oblasti Cuneo, spoločný čas trávili na dovolenke v dedinke Chiotti v Castelmagne.

Radostné spomienky na pobyt v horách sú však len zbožným prianím. To, čo sa stalo, budú mať rodinní príslušníci obetí pred očami snáď navždy. Podľa talianskych médií mali byť na mieste tragédie už pár minút po tom, ako k nej došlo.

Land Rover, ktorý je po nehode na nepoznanie, mal šoférovať Marco. Udalosť neprežil. Tento záber vznikol v roku 2019.
Zobraziť galériu (5)
Land Rover, ktorý je po nehode na nepoznanie, mal šoférovať Marco. Udalosť neprežil. Tento záber vznikol v roku 2019.  (Zdroj: Instagram)

Samotné nešťastie sa malo odohrať krátko po polnoci. Na miesto okamžite smerovali všetky záchranné zložky, vrátane leteckých záchranárov, ktorí zranených transportovali do nemocníc.

Doterajšie zatiaľ neoficiálne informácie hovoria o tom, že terénne vozidlo malo naraziť na skalu pozdĺž poľnej cesty. Vodič potom pravdepodobne nezvládol riadenie. Náraz mal niektorých pasažierov vymrštiť mimo kokpitu. Auto skončilo približne 200 metrov od cesty. Viac svetla do prípadu ale prinesie až ďalšie vyšetrovanie.

Viac o téme: NehodaPerzeidyTragédiaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu