Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajná naháňačka ako z akčného filmu: VIDEO Hliadka dolapila unikajúceho väzňa vďaka špeciálnemu manévru

Unikajúceho väzňa dolapili policajti
Unikajúceho väzňa dolapili policajti (Zdroj: Polícia ČR)

AŠ – Poriadne dramatické bolo zadržanie väzňa, ktorý vo štvrtok utiekol z nestráženého pracoviska v Chomutove. Aby muži zákona unikajúceho muža zastavili, použili špeciálny manéver s autom.

Českí policajti zverejnili akčné video z naháňačky. Zábery zachytávajú prenasledovanie väzňa, ktorý využil okamih v nestráženom pracovisku v okolí väznice v Chomutove a ušiel.

Hrôzostrašná nehoda štvorčlennej slovenskej rodiny: VIDEO Cesta z Chorvátska sa zmenila na horor, z auta ostal vrak

Policajná hliadka z obvodného oddelenia Aš si ho všimla vo štvrtok pred šiestou večer. Bol v aute, ktoré mal pri svojom úteku ukradnúť. Policajti sa vodiča spočiatku usilovali zastaviť pomocou výstražného a zvukového zariadenia. Muž však tieto výzvy ignoroval.

Unikajúceho väzňa dolapili policajti (Zdroj: Polícia ČR)

„Policajt využil svoju právomoc a za účelom zastavenia nebezpečne unikajúceho automobilu vystrelil zo služobnej zbrane na jeho zadnú pneumatiku,“ uviedol policajný hovorca Jakub Kopřiva.

Ani použitie zbrane vodiča prenasledovaného auta nezastavilo, a preto sa šofér služobného vozidla rozhodol využiť donucovací prostriedok k násilnému zastaveniu auta. Šlo o takzvaný ochranný rám. Tento manéver sa odohral na rovnom úseku cesty, bez premávky v protismere a so zvodidlami na oboch stranách vozovky. Polícia predkom vozidla narazila do zadnej časti auta unikajúceho vozidla. Následne došlo k jeho roztočeniu a zastaveniu.

Po strete policajti muža zadržali. „Väzeň sa následne podrobil orientačnému testu na prítomnosť návykových látok, ktorý vyšiel s pozitívnym výsledkom na alkohol a amfetamín. Okrem toho má muž platný zákaz riadenia všetkých motorových vozidiel,“ priblížil Kopřiva s tým, že po vykonaných úkonoch bol muž eskortovaný späť do väznice.

Viac o téme: PolíciaAutoManéverPrenasledovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu