Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prvé FOTO obetí bohumínskeho požiaru: Podpaľač Zdeněk im nedal šancu na prežitie, jeho expartnerka prežila!

Požiar v Bohumíne Zobraziť galériu (5)
Požiar v Bohumíne (Zdroj: FB/Týdeník policie, Extra.cz, FB/Lenka V.)

BOHUMÍN – Sobotňajší požiar v Bohumíne si vyžiadal životy dvoch mladých rodín. V plameňoch zomrelo jedenásť ľudí. Jednou z preživších má byť expartnerka údajného podpaľača Zdeňka (54). Práve na ňu obvinený muž cielil svoju pomstu.

Galéria: Tragický požiar v Bohumíne

Trinásťposchodový panelový dom na Nerudovej ulici v Novom Bohumíne začal horieť v sobotu podvečer. Požiar vypukol v byte na 11. pochodí. Má ho na svedomí údajný podpaľač Zdeněk K. (54), ktorý konal z pomsty.

Zo Zdeňka (55) sa po zapálení bohumínskeho bytu vykľul vrah: Kto je muž, ktorý zabil svoju najbližšiu rodinu?

Svojim blízkym, ktorí v byte oslavovali, nedal žiadnu šancu na prežitie. Svedkovia opísali, ako sa účastníci oslavy snažili dostať preč z horiaceho bytu. Bolo to však márne. Podpaľač totiž použil extrémne horľavú látku, ktorú rozlial po byte aj okolo vchodových dverí. Tie navyše zamkol a kľúč nechal v zámku, uviedol server Extra.cz. Traja dospelí a tri deti zhoreli, ďalší zomreli po skoku z okna. Do náruče smrti skočila aj žena v 8. mesiaci tehotenstva.

Zdeňkov syn Lukáš so svojou partnerkou Lenkou
Zobraziť galériu (5)
Zdeňkov syn Lukáš so svojou partnerkou Lenkou  (Zdroj: FB/Lukáš K.)

Ľudia krátko po tragickom požiari začali zháňať svojich blízkych. Medzi nimi bola aj Dagmar. Pátrala po Lukášovi B. a jeho rodine. „Prosím vás, bol niekto v kontakte s Lukášom a jeho rodinou? Je to veľmi dôležité, dajte mi vedieť, bol v Bohumíne na tej oslave, čo tam horelo,“ napísala zúfala žena na sociálnej sieti. „Navždy nás opustili, ale navždy zostanú v našich srdciach. Moje lásky,“ okomentovala fotku mladej rodiny Dagmar.

Lukáš so svojím synom, Zdeňkovým vnukom
Zobraziť galériu (5)
Lukáš so svojím synom, Zdeňkovým vnukom  (Zdroj: FB/Lenka V.)

Expartnerka údajného podpaľača prežila

Medzi obeťami požiaru sú Lukáš, syn údajného podpaľača, jeho snúbenica Lenka a ich malý syn, teda Zdeňkov vnuk.

Zdeňkova bývalá partnerka Silvia, kvôli ktorej mal podpaľač útočiť, prežila. Silvia ho mala opustiť kvôli teroru, ktorý už nemohla znášať.

Požiar vypukol na 11. poschodí panelového domu
Zobraziť galériu (5)
Požiar vypukol na 11. poschodí panelového domu  (Zdroj: HZS MSK)

Jeden zo susedov sa pre denník Právo vyjadril, že na jeho balkón preliezli tí, ktorí dokázali utiecť. Boli štyria – traja muži a žena. „Tí traja muži sa na balkóne snažili pomôcť žene, ktorá sa tiež pokúšala preliezť z vedľajšieho bytu. Mala ale strašný strach, pretože je to skutočne veľká výška,“ povedal Právu sused, ktorého citoval český Blesk. „To sa podarilo. Pani mala celkom veľké popáleniny, navyše sa nadýchala splodín, takže ledva lapala po dychu. Popálení boli aj tí muži, bolo vidieť, že majú všade pľuzgiere,“ dodal.

Tragický požiar v Bohumíne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HZS MSK)

Preživšia žena skončila v umelom spánku. „Pri požiari v uzavretom priestore je popálenie dýchacích ciest veľmi bežné, pretože poškodený sa nadýcha splodín. Potom veľmi skoro vzniká opuch, takže ešte najlepšie na mieste je potrebná intubácia,“ objasnila doktorka.

Jej prognózna vyzerá nádejne. „Dopadlo to dobre, boli popálené len horné dýchacie cesty, dolné zasiahnuté neboli, takže by sme koncom týždňa mohli pristúpiť k prebudeniu pacientky,“ povedala v Českej televízii prednostka Kliniky popáleninovej medicíny a rekonštrukčnej chirurgie FN Ostrava.

Viac o téme: PožiarBohumín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu