Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrôzostrašné FOTO Zrútené lietadlo plné ľudí sa rozlomilo na polovicu: Objavili čierne skrinky

Lietadlo v Indii skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa Zobraziť galériu (6)
Lietadlo v Indii skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa (Zdroj: SITA/AP)

KALIKUT – Ďalšie letecké nešťastie, ktoré si vyžiadalo obete na životoch. Lietadlo typu Boeing 737 spoločnosti Air India Express so 191 ľuďmi na palube havarovalo pri pristávaní v juhoindickom štáte Kérala. Stroj skĺzol z dráhy a rozlomil sa. Zomrelo 18 ľudí a vyše 120 ďalších utrpelo zranenia. Na mieste havárie boli nájdené čierne skrinky.

Lietadlo v Indii skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa: VIDEO Na palube bolo vyše 190 ľudí, hlásia mŕtvych

Objavili obe čierne skrinky z havarovaného lietadla

Na mieste piatkovej havárie indického lietadla na juhu krajiny boli nájdené takzvané čierne skrinky, teda záznamník letových údajov i hovoru v pilotnej kabíne. Agentúre Reuters to v sobotu povedal nemenovaný vysoký predstaviteľ indického Generálneho riaditeľstva civilného letectva.

Lietadlo v Indii skĺzlo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Nehoda lietadla spoločnosti Air India, ktoré havarovalo pri pristátí v meste Kalikut v štáte Kerala, si podľa novej bilancie vyžiadala 18 mŕtvych a vyše 100 zranených, z toho 16 ťažko. Medzi obeťami sú obaja piloti.

Lietadlo v Indii skĺzlo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Tragédia počas silných dažďov

Na palube Boeingu 737-800 bolo 191 osôb. Stroj pri pristávaní v hustom daždi a za zlej viditeľnosti prešiel ranvej, zišiel viac ako desať metrov dole po svahu a potom sa jeho trup rozlomil na dve časti. Lietadlo bolo v prevádzke dva roky. Niektoré médiá informovali, že lietadlo malo problém s podvozkom.

Lietadlo v Indii skĺzlo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Šlo o repatriačný let z Dubaja

Lietadlo bolo jedným z desiatok určených na repatriáciu niektorých z tisícov Indov uviaznutých v zahraničí pre pandémiu nového koronavírusu. Mnohí z nich boli v krajinách Perzského zálivu. Pravidelné komerčné lety boli zrušené kvôli pandémii ochorenia covid-19.

Lietadlo v Indii skĺzlo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Indický premiér Naréndra Módí po nehode na Twitteri napísal: „Moje myšlienky sú s tými, ktorí prišli o svojich blízkych. Nech sa zranení čo najskôr uzdravia... Úrady sú na mieste a poskytujú všetku pomoc postihnutým.“

Hrôzostrašné FOTO Zrútené lietadlo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

V máji 2010 zahynulo 158 ľudí, keď dopravné lietadlo Boeing 737 spoločnosti Air India Express, ktoré odštartovalo z Dubaja, zišlo na letisku v meste Mangalúr na juhozápade Indie z mokrej pristávacej dráhy. Stroj skončil v blízkom lesnatom poraste a začal horieť.

Viac o téme: LietadloIndiaHavária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu