Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lietadlo v Indii skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa: VIDEO Na palube bolo vyše 190 ľudí, hlásia mŕtvych

Dopravné lietadlo v Indii skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa Zobraziť galériu (5)
Dopravné lietadlo v Indii skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa (Zdroj: SITA/AP)

NAÍ DILLÍ - Dopravné lietadlo spoločnosti Air India Express so 191 ľuďmi na palube pri piatkovom pristávaní v juhoindickom meste Kalikat skĺzlo z dráhy a rozlomilo sa. Informovala o tom televízia NDTV.

Chronológia najväčších havárií dopravných lietadiel: Nešťastia, ktoré si vyžiadali mnoho obetí

Najmenej 16 ľudí zahynulo a vyše 120 ďalších utrpelo zranenia, z nich 15 vážne. Podľa úradov sú medzi obeťami obaja piloti. O novej bilancii informovala indická polícia, ktorú citovala agentúra AP. Prvé správy hovorili o najmenej piatich mŕtvych a viac než 30 zranených.

 Zranenú cestujúcu z havarovaného lietadla privážajú na nosidlách do nemocnice v indickom meste Kalikat v juhoindickom štáte Kérala
Zobraziť galériu (5)
Zranenú cestujúcu z havarovaného lietadla privážajú na nosidlách do nemocnice v indickom meste Kalikat v juhoindickom štáte Kérala  (Zdroj: TASR/AP)

"Lietadlo prišlo z Dubaja. Bolo v ňom viac ako 185 pasažierov. Záchranné operácie pokračujú, ale dážď ich sťažuje," uviedol pre AFP nemenovaný záchranár.

Lietadlo v Indii skĺzlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na palube letu IX-1344 bolo 184 cestujúcich vrátane desiatich detí a šesť členov posádky vrátane dvoch pilotov. Šlo o repatriačný let, ktorým sa do Indie vracali indickí občania zo zahraničia. Pravidelné komerčné lety boli zrušené kvôli pandémii ochorenia covid-19.

Niektoré médiá informovali, že lietadlo malo problém s podvozkom. Podľa miestnych televíznych staníc stroj pri pristávaní v hustom daždi a za zlej viditeľnosti prešiel ranvej, zišiel viac ako desať metrov dole po svahu a potom sa jeho trup rozlomil na dve časti. Lietadlo bolo v prevádzke dva roky.

Nehoda sa stala v meste Kalikut v juhoindickom štáte Kérala. Lietadlo po havárii nezačalo horieť a cestujúci bolo možné evakuovať.

Zraneného cestujúceho z havarovaného lietadla privážajú na nosidlách do nemocnice v meste Kalikat
Zobraziť galériu (5)
Zraneného cestujúceho z havarovaného lietadla privážajú na nosidlách do nemocnice v meste Kalikat  (Zdroj: TASR/AP)

Podľa NDTV došlo k havárii počas veľmi silných dažďov v okolí. Televízia zverejnila snímky z miesta nehody, na ktorých vidno lietadlo rozlomené na dve časti a trosky roztrúsené po dráhe aj za ňou.

Viac o téme: LietadloIndiaNehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu