Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Izraelská armáda zverejnila VIDEO, ako zneškodnila teroristov: Pri hraniciach kládli bomby

Izraelská armáda dnes oznámila, že na Golanských výšinách vypálila na skupinu ozbrojencov.
Izraelská armáda dnes oznámila, že na Golanských výšinách vypálila na skupinu ozbrojencov. (Zdroj: Facebook/ Israel Defense Forces)

JERUZALEM - Izraelská armáda dnes oznámila, že na Golanských výšinách vypálila na skupinu ozbrojencov, ktorí pri hraničnom plote so Sýriou kládli výbušniny, a zasiahla ich. Nebol zranený žiadny izraelský vojak. Sýria incident zatiaľ nekomentovala.

Izraelskí vojaci skupinu v blízkosti hraničného stanovišťa zaznamenali v noci na dnes. S podporou letectva na "skupinu štyroch teroristov" vypálili a zasiahli ich.

Napätie na izraelsko-sýrskej hranici sa v posledných týždňoch vyostrilo po tom, čo tam údajne pri izraelskom útoku na okraji Damasku prišiel o život bojovník Iránom podporovanej libanonskej šiitskej skupiny Hizballáh.

Izraelská armáda potom posilnila svoje hliadky na svojej severnej fronte, kde má Izrael hranicu s Libanonom a Sýriou.

Golanské výšiny na juhozápade Sýrie židovský štát obsadil počas vojny v roku 1967 a v roku 1982 ich v rozpore s rezolúciou Bezpečnostnej rady OSN anektoval. OSN, Európska únia či Liga arabských štátov (LAS) považujú Golanské výšiny za územie okupované Izraelom. Sýria Izrael ako štát neuznáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu