Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trump poriadne prekvapil: Hudobníka sa vo voľbách neobáva! Nečakaná reakcia prezidenta

Kanye West chce kandidovať v prezidentských voľbách. Zobraziť galériu (2)
Kanye West chce kandidovať v prezidentských voľbách. (Zdroj: TASR/ AP )

WASHINGTON - Donald Trump komentoval oznámenie prezidentskej kandidatúry rappera Kanye Westa. „Je to veľmi zaujímavé,“ uviedol úradujúci prezident USA v utorok pre portál politiky RealClearPolitics v Oválnej pracovni Bieleho domu. Rapper má „skutočný hlas“, povedal Trump.

Zdá sa, že Trump sa hudobníka ako konkurenta neobáva. „Ak by mal kandidovať do roku 2020, mal by to vidieť ako skúšobnú jazdu toho, čo sa stane za štyri roky (v budúcich prezidentských voľbách),“ povedal Trump portálu. Kandidatúra Westa v tomto roku „by mala zostať obmedzená na niektoré štáty USA, pretože niektoré termíny už vypršali“, uviedol Trump.

Pomôže takto West Trumpovi v boji s Bidenom?

Kanye West oznámil na Twitteri svoj úmysel kandidovať v sobotu, v Deň nezávislosti. Zatiaľ nie je jasné, či naozaj podnikne kroky pre kandidatúru. West môže podľa RealClearPolitics čisto teoreticky ako nezávislý kandidát pritiahnuť hlasy mladých voličov, ktorých neoslovuje demokratický kandidát Joe Biden. Voľby v USA sa konajú 3. novembra.

Rapper bol jedným z mála populárnych umelcov, ktorí v minulosti Trumpa verejne podporovali. V roku 2018 sa stretol s Trumpom v Bielom dome a mal na sebe baseballovú čiapku so sloganom kampane "Make America Great Again". Lenže iba pred pár dňami v rozhovore pre Forbes sa vyjadril, že už viac nepodporuje amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ale na druhej strane ho ani veľmi nekritizoval. 

Novozvolený prezident Spojených štátov Donald Trump (vľavo) a  slávny raper a hudobný producent Kanye West pózujú v hale mrakodrapového sídla Trump Tower v New Yorku 13. decembra 2016.
Zobraziť galériu (2)
Novozvolený prezident Spojených štátov Donald Trump (vľavo) a slávny raper a hudobný producent Kanye West pózujú v hale mrakodrapového sídla Trump Tower v New Yorku 13. decembra 2016.  (Zdroj: TASR/ AP )

Manžel hviezdy reality šou Kim Kardashian (39) mnohokrát vyjadril svoje politické ambície.  Na MTV Video Music Awards 2015 uviedol, že sa chce zúčastniť na voľbách v USA v roku 2020. Pred dvoma rokmi zas v rozhlasovom rozhovore povedal, že v roku 2024 by sa mohol uchádzať o post prezidenta. Podľa vlastného vyjadrenia by chcel kandidovať ako umiernený kandidát.

Viac o téme: Prezidentské voľbyUSADonald TrumpKanye West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu