Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Roman uväznený na filipínskom letisku! FOTO Neuveriteľné, čo si Európan vytrpel kvôli pandémii

Roman Trofimov Zobraziť galériu (2)
Roman Trofimov (Zdroj: FB/Roman Trofimov)

MANILA - V koži Romana Tromifova z Estónska by sa nechcel ocitnúť nik. Európan totiž kvôli koronavírusovej pandémii uviazol na medzinárodnom letisku v Manile. Bol tam viac ako sto dní.

Roman Tromifov na svojom facebookovom účte zdieľal svoj príbeh až po približne troch mesiacoch. „Som Európan z Estónska a uviazol som na medzinárodnom letisku Manila na viac než sto dní. Potrebujem akúkoľvek pomoc, aby som sa odtiaľto dostal,“ uviedol zúfalý Tromifov, ktorý pricestoval z Bangkoku do filipínskej metropoly 20. marca.

Infikovanému Jánovi oznámili, že nemá KORONAVÍRUS: Bol to omyl! Teraz varuje ostatných

Keďže mu Filipíny z dôvodu pandémie nového koronavírusu pozastavili víza, do Manily mu nepovolili vstup. Ďalším problémom bolo, že letecká spoločnosť AirAsia zrušila všetky svoje lety. Muž sa teda nemal ako dostať domov.

Tromifov tvrdí, že mu vzali pas a musel čakať na uvoľnenie reštrikčných opatrení. Obrátil sa aj na estónsky konzulát, pomoci sa mu nedostalo. „Som človek so zdravotným postihnutím, môj zdravotný stav sa tu stále zhoršuje z dôvodu nedostatočnej výživy, nedostatku slnka a čerstvého vzduchu,“ zhrnul turista.

Estónske veľvyslanectvo nebolo podľa Tromifova schopné zabezpečiť jeho repatriáciu. Ponuku ambasády odmietol, pretože za let do Amsterdamu od neho žiadala 1 500 dolárov (vyše 1 300 eur).

V utorok sa Estónec podelil s dobrou správou. „Idem domov. Moje lietadlo pristane v Talinne 8. júla o 13:20!“

Viac o téme: LetiskoUviaznutieCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu