Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Karanténne miesto sa zmenilo na SEXHOTEL! Turisti a ochranka sa mali podpísať pod nové ohnisko nákazy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - V austrálskom Melbourne riešia poriadny škandál! Úrady tu spustili vyšetrovanie prípadu, ktorý má stáť za nárastom nových prípadov nákazy koronavírusom v krajine. V luxusnom hoteli sa totiž mali konať radovánky, ktoré sa mali postarať o nové ohnisko nákazy.

Až celkom 31 nových prípadov nákazy COVID-19 sa spája s austrálskym luxusným hotelom Stamford Plaza, kde sú v izolácii ubytovaní turisti. Malo tu totiž dochádzať k pohlavnému styku medzi nimi a členmi ochranky! Podľa CNN teraz toto miesto označujú ako nové ohnisko nákazy. Správu priniesol aj český portál novinky.cz.

"Je úplne jasné, že to, čo sa tu deje, je úplne neprijateľné, a musíme zistiť, ako presne k tomu došlo," reagoval premiér štátu Victoria Daniel Andrews. V hoteli prebývajú zahraniční turisti a ľudia bez trvalého pobytu v Austrálii, ktorí tu absolvujú povinnú 14-dňovú karanténu. 

Opatrenia však mali porušiť najmä členovia ochranky. S turistkami si mali užívať sexuálne radovánky v izolácii, CNN sa v tomto prípade odvoláva na 9News. Pred nástupom do funkcie mali navyše absolvovať len päťminútové školenie. 

Karanténne miesto sa zmenilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstostock.cz)

Úrady však zatiaľ nepotvrdili, že v zariadení došlo k prenosu nákazy pohlavným stykom. Minister zdravotníctva Greg Hunt však vo štvrtok pripustil, že "došlo k najmenej dvom prípadom nákazy, ktorá sa objavila v dôsledku porušenia jasných pravidiel."

Šéf rezortu zdravotníctva tiež odporučil úradom, aby riešili prípady "dotyčných" ľudí právnou cestou, ak sa teda potvrdí, že ku prenosu došlo počas intímnych radovánok. Premiér Andrews reagoval, že počas nasledujúcich dvoch týždňov do hotela nevpustia zahraničných turistov a celý program hotelového ubytovania bude reštartovaný.

Viac o téme: HotelSexKaranténaMelbourne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu