Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zabil Marečka (†3), v base ho našli obeseného: Šokujúci list v rukách matky tyrana Josefa (†22)

Tragická smrť trojročného chlapčeka šokovala verejnosť. Zobraziť galériu (3)
Tragická smrť trojročného chlapčeka šokovala verejnosť. (Zdroj: Facebook/S.T.)

PRAHA - Josef (†22) si minulý týždeň vypočul rozsudok súdu, ktorý mu vymeral výnimočný trest 22 rokov za kruté týranie len trojročného Marečka. Chlapček už nie je medzi živými, smrť si vzala aj jeho otčima-tyrana. Polícia tvrdí, že išlo o samovraždu. Jeho matka niečo iné.

Za dôkaz považuje list, ktorý jej syn poslal z väzenia pár dní pred smrťou. Ten ukázala aj médiám, správu priniesol český Blesk.

Vrah Mareka (†3) zomrel vo väzbe! Šokujúce slová jeho rodičov

Plány do budúcna

Josef matke napísal o svojich plánoch do budúcna, vyznal sa, že verí v to, že sa spoza mreží dostane skôr. "Dúfam, že sa s tým všetkým dá stále niečo robiť," uviedol s tým, že by uvítal, ak by ho preložili čo najbližšie k rodine. "Hlavne sa o mňa neboj, som v poriadku a dávam na seba pozor. Buď pokojná," dodal. 

Josef K.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/CNN Prima NEWS)

List napísal v nedeľu. V stredu ho už našli obeseného vo väznici v obci Valdice, kam ho medzičasom presunuli z väzobnej väznice Praha-Pankrác. "V súčasnosti vyšetrujeme úmrtie väznenej osoby, ktorá bola na cele sama," potvrdila aj hovorkyňa Väzenskej služby Petra Kučerová. Podrobnosti však neuviedla. 

Podľa dostupných informácií ale polícia cudzie zavinenie vylúčila. S tým sa nestotožňuje Josefova matka Danuša. "Pani doktorka z pitevne nám povedala, že keď tam prišli, tak visel," opísala a ďalej objasnila, že nechápe, ako sa mohol obesiť, keď pri sebe nemohol mať po prehliadke nič nebezpečné. Väzni vo všeobecnosti prídu napríklad aj o opasok či šnúrky od topánok.

Horor za dverami bytu

Dvadsaťjedenročný muž podľa verdiktu začal ani nie trojročného chlapca týrať vlani v januári po tom, čo sa nasťahoval k jeho matke. Opakovane ho podľa súdu sprchoval v studenej vode, vystavoval kontaktu s horúcou plochou, čím utrpel popáleniny, okrem iného aj v tvári.

Josef, Simona a Marek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/J.T., FB/S.T.)

Mlátil ho dlaňou aj varechou, a to na otvorených ranách, dával mu facky. Rodičia podľa súdu dieťa schovávali pred sociálnou pracovníčkou, lekárom i rodinou, aby sa na týranie neprišlo.

Násilie sa podľa obžaloby stupňovalo. V polovici februára podľa súdu udrel dieťa tak, že mu poškodil mozog a miechu. Dieťa potom osprchoval studenou vodou a uložil do postele a išiel spať. Dieťa zomrelo 16. februára medzi 03:00 a 05:00.

Viac o téme: DieťaTýranieSmrťVäzenieListSamovraždaMareček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu