Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS si vybral obrovskú daň! Richardovi (27) zomrel otec a potom... nákaza v takmer celej rodine

Koronavírus zasiahol 28 členov z jednej rodiny Zobraziť galériu (2)
Koronavírus zasiahol 28 členov z jednej rodiny (Zdroj: youtube/cnn)

USA – Richardovi Garayovi (27), ktorý žije v Južnej Kalifornii, bol začiatkom júna diagnostikovaný covid-19. Teraz sa rozhodol prehovoriť o utrpení svojich najbližších - koronavírusom sa vrátane neho infikovalo až 28 členov rodiny.     

Približne dva týždne po tom, ako vírusom infikoval Richard, zomrel na covid-19 jeho otec Vidal Garay (†60).

Čítajte aj: Rodina porazila KORONAVÍRUS a stala sa obeťou byrokracie: Rozhorčený otec len nechápavo krúti hlavou

Cieľom mladíkovho rozhovoru pre stanicu CNN bolo pripomenúť, že koronavírus je nebezpečný a veľmi rýchlo sa šíri. Garay povedal, že jeho príbuzní ochoreli aj napriek tomu, že dodržiavali karanténne opatrenia. „Myslím si, že sa to stalo pri minimálnom kontakte,“ uviedol a dodal, že jeho otec navštívil tri domácnosti. Nevedeli však, že je infikovaný, lebo spočiatku nevykazoval ani príznaky.

Richard mal bolesti hlavy, následne dostal horúčku. Keď sa symptómy ochorenia covid-19 objavili aj u Vidala, otec so synom sa rozhodli ostať v domácej karanténe v Richardovom byte v Los Angeles. „Najprv sme sa na tom smiali, lebo sme tým prechádzali spolu,“ spomína mladík.

Netrvalo dlho a ich stav sa zhoršil. Richard skončil v nemocnici ako prvý. O pár dní hospitalizovali aj jeho otca. Vidal však okrem koronavírusu trpel aj ojedinelou formou anémie, a lekári boli v jeho prípade bezmocní. Zomrel tesne pred Dňom otcov.

Jeho smrťou sa však utrpenie rodiny neskončilo. Postupne sa infikovala aj Richardova matka, jeho tri deti, tiež bratia a tehotná švagriná. Nový koronavírus celkom chytilo 28 členov z jednej rodiny.

Spojené štáty zaznamenali celkovo 127.322 mŕtvych na ochorenie COVID-19 spôsobované koronavírusom, pričom celkový počet infikovaných tam presiahol 2,7-milióna.

Viac o téme: NákazaRodinaCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu