Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce VIDEO zo zásahu: Policajtka vláčila po chodbe študentku, dve odlišné verzie príbehu

Policajtka tiahne spútanú ženu
Policajtka tiahne spútanú ženu (Zdroj: YouTube/CGTN)

OTTAWA - Internetom koluje ďalšie šokujúce video, tentoraz z Kanady. Na záberoch je policajtka a spútaná žena. Tá tvrdí, že policajtka ju fyzicky napadla. Žena zákona to však odmieta a hovorí, že sa jej naopak usilovala zachrániť život.

Video z Kanady sa objavilo práve v čase, keď viaceré krajiny sveta zmietajú nepokoje po násilnej smrti Georgea Floyda rukou policajta.  

Čítajte aj: Protesty proti rasizmu vo svete pokračujú: Sochy z čias kolonializmu Francúzi obliali farbou

Zábery z bezpečnostných kamier zachytávajú, ako policajtka ťahá mladú ženu po chodbe domu. K incidentu malo dôjsť ešte 20. januára, keď priateľ študentky zdravotníckej školy Mony Wangovej kontaktoval tiesňovú linku, aby oznámil, že sa bojí o jej duševné zdravie. Policajtka Lacey Browningová ju mala nájsť v kúpeľni, dievčina bola takmer v bezvedomí. Browningová na ňu údajne začala kričať, fyzicky ju napádať a dokonca ju vraj nazvala "hlúpym idiotom". Podľa obžaloby taktiež Wangovej šliapala po rukách  a kopala ju do oblasti brucha. Študentka mala oblečené len tepláky a športovú podprsenku. Utrpela zranenia na tvári, stehnách, prsiach, hrudi i predlaktí.

Kričala, aby som ju zabila, tvrdí policajtka

Podľa Browningovej to bolo inak. Vo svojej výpovedi uviedla, že Wangovú našla na zemi s nožíkom v ruke, pričom už mala porezané ruky i hrudník. Vedľa nej sa navyše povaľovali prázdna skatuľka od liekov a takmer prázdna fľaša vína. Policajtka sa ju pokúsila prebrať, no vtom na ňu študentka začala kričať, aby ju zabila. Browningová následne vyhodnotila, že dievča si môže ublížiť, tak ho spútala. Mona sa podľa nej správala agresívne a nevyspytateľne, a preto sa ju usilovala dostať von, kde ju prevzali záchranári. Obžalobe čelia obe. Dosiaľ však nepadol nijaký rozsudok.

Viac o téme: BrutalitaPolicajný zásahKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu