Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Nové odhalenie v prípade zmiznutia Maddie: Pedofil ju sledoval niekoľko dní, ďalší únos dievčatka!

V prípade zmiznitia Madeilaine McCannovej sa vynárajú nové informácie. Zobraziť galériu (5)
V prípade zmiznitia Madeilaine McCannovej sa vynárajú nové informácie. (Zdroj: archív)

LONDÝN - Madeleine McCann zmizla ako trojročná počas rodinnej dovolenky v Portugalsku. Odvtedy prešlo už 13 rokov, no jej rodičia stále nestrácajú nádej, že sa dozvedia, čo sa stalo s ich milovanou dcérkou. Teraz vyplávali na povrch nové informácie.

Nemecké úrady v stredu oznámili, že z únosu a vraždy britského dievčatka podozrievajú muža, ktorý má skutočne temnú minulosť. Na konte má sexuálne zneužívanie detí, ktorého sa dopustil viackrát, a za ktoré bol trestaný. Na svedomí má mať tiež šírenie detskej pornografie. V roku 2005 mal v tom istom letovisku, kde zmizla Maddie, znásilniť 72-ročnú Američanku. Ide o nemeckého pedofila Christiana.

Zvrat v najsledovanejšom prípade zmiznutia! Maddie je vraj mŕtva: Stopa vedie k pedofilovi Christianovi

Podľa The Sun ho dokonca spozorovali štyri dni predtým, ako Maddie zmizla z dovolenkového apartmánu. Údajne mal vykrádať dovolenkové vily a apartmány. Bývať mal v neďalekej chatrči. Christiana mali prvýkrát spozorovať 30. apríla 2007, teda dva dni po príchode McCannovcov do apartmánu.

Nové odhalenie v prípade
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/TASR/AP/reprofoto:Bild.de)

Muž, ktorý zodpovedá opisu podozrivého, bol videný asi o 08:00. Na sebe mal slnečné okuliare. Podľa svedkov hľadel na apartmán, v ktorom rodina s malou Maddie bývala. Asi o hodinu neskôr spozoroval ďalší svedok blondiaka s kamarátom, ktorý navštívili internetovú kaviareň, ktorá ležala asi päť minút chôdze od apartmánu McCannovcov.

Záhadné zmiznutie

Maddie zmizla 3. mája 2007 z apartmánu, kde bola rodina ubytovaná počas, ako sa neskôr ukázalo, poslednej spoločnej dovolenky. Uložili ju spať, rovnako aj jej súrodencov, dvojičky Seana a Amelie. Rodičia si v osudnej chvíli odbehli na večeru s priateľmi do blízkej reštaurácie, vzdialenej asi 200 metrov od izby.

Nové odhalenie v prípade
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto:bild.de)

Na spomínaný dátum nikdy nezabudnú. Keď mama Kate neskôr prišla skontrolovať svoje ratolesti, jedno dieťa chýbalo. Všetko sa odohralo v turistickom komplexe Praia da Luz pri meste Lagos v regióne Algarve. Dovolenka sa zmenila na horor, ktorý nemá konca. Madelaine totiž dodnes nenašli. Ide pri tom o jeden z najsledovanejších prípadov, čo sa týka nezvestných detí.

Nové odhalenie v prípade
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/London Metropolitan Police, File)

Ďalšia unesená

Nemecká prokuratúra v Sasku-Anhaltsku v piatok oznámila, že vyšetruje možnú súvislosť medzi prípadom britského dievčatka Madeleine McCannovej a prípadom nemeckého dievčatka menom Inga, ktoré zmizlo v uvedenej spolkovej krajine pred piatimi rokmi. Informovala o tom agentúra DPA. Inga, zo sasko-anhaltského mesta Schönebeck na severovýchode Nemecka, mala päť rokov, keď 2. mája 2015 bez stopy zmizla počas rodinného výletu v lese neďaleko mesta Stendal v tomto regióne.

Napriek dôkladnému pátraniu a vyšetrovaniu polícia nedokázala zistiť, čo sa dievčatku stalo. Prokuratúra v Stendale v piatok uviedla, že vyšetruje prípadnú spojitosť tohto prípadu so zmiznutím trojročnej McCannovej z dovolenkovej vily v Portugalsku v roku 2007.

Vyšetrovanie je v prvých štádiách a prokuratúra uviedla, že preverí, či sú nejaké náznaky spájajúce zmiznutie oboch dievčatiek. Ďalšie podrobnosti neposkytla. Prokuratúra v severonemeckom meste Braunschweig vo štvrtok oznámila, že McCannová už pravdepodobne nie je nažive. Prokuratúra v Braunschweigu ďalej informovala, že v prípade McCannovej zmiznutia a vraždy identifikovala nového podozrivého, 43-ročného nemeckého občana.

Ten bol odsúdený z početných sexuálnych trestných činov, vrátane pohlavného zneužívania detí, a v súčasnosti si v Nemecku odpykáva trest za čin nesúvisiaci s MacCannovou. Nemecké justičné orgány ešte len majú vysvetliť, čo ich viedlo k záveru, že 43-ročný muž je zapletený do zmiznutia Madeleine, alebo prečo predpokladajú, že dievčatko je mŕtve.

Viac o téme: ZmiznutieVraždaMadeilaine McCann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu