Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pacient infikoval zdravotníkov: KORONAVÍRUS zďaleka nie je za nami, tvrdí šéf brnenskej nemocnice

FN Brno Zobraziť galériu (2)
FN Brno (Zdroj: FB/Fakultní nemocnice Brno)

BRNO - Brnenská fakultná nemocnica musela uzavrieť jedno lôžkové oddelenie, na ktorom ležal pacient infikovaný novým koronavírusom. Covid-19 dostalo niekoľko zdravotníkov, čo potvrdil riaditeľ nemocnice Jaroslav Štěrba. Fakultná nemocnica neskôr na sociálnych sieťach spresnila, že šlo o Kliniku internej geriatrie a praktického lekárstva.

„Uzavreli sme jedno lôžkové oddelenie, kde bola vykonaná dezinfekcia. Ostatných pacientov sme presunuli na iné oddelenia, šlo len o jednotlivých ľudí, pacient s koronavírusom bol premiestnený na kliniku infekčných chorôb,“ priblížil Štěrba. „Infikovalo sa niekoľko zdravotníkov, aj tu ide o jednotlivé prípady,“ dodal s tým, že všetci zdravotníci boli ihneď otestovaní. O nákaze v nemocnici informoval Radiožurnál.

Čítajte aj: VIDEO z Česka dojalo svet! Vytúžené zvítanie babičky s vnučkou, ktoré rozdelil koronavírus

Nemocnica obmedzila príjem v spolupráci s ďalšími nemocnicami v okolí. Riaditeľ zdôraznil, že nejde o mimoriadnu situáciu. „Koronavírus zďaleka nie je za nami a k podobným situáciám bude v budúcnosti dochádzať, musíme s tým počítať. Máme pre podobné situácie zavedený štandardný postup, ktorý dodržiavame,“ povedal šéf FN Brno.

Pacient infikoval zdravotníkov: KORONAVÍRUS
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Na juhu Moravy sa podľa údajov ministerstva zdravotníctva od začiatku pandémie k dnešnému ránu infikovalo koronavírusom celkom 567 ľudí, celkom 450 ľudí sa z ochorenia covid-19 vyliečilo. V celom Česku bolo k dnešnému ránu 2 358 infikovaných ľudí, od začiatku pandémie to je 9 374, hospitalizovaných je s týmto ochorením 131 ľudí v celom Česku.

Viac o téme: ČeskoNákazaBrnoNemocnicaCOVID-19KoronavírusUzavretie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu